TOP

Bäumler vindt geen investeerder, alle activiteiten gestaakt

Het is het insolvente Bäumler niet gelukt om een investeerder te vinden. De zakelijke activiteiten worden daarom stilgelegd. Bij de Nederlandse agent Enthoven Fashion Group is hierover nog niets bekend.

De onderhandelingen met GMAC Commercial Finance zijn mislukt, meldt curator Martin Prager. Dat betekent dat Bäumler nu geen middelen heeft om de lente en zomercollectie van 2010 te financieren. Bij de Nederlandse agent Leon Enthoven van de Enthoven Fashion Group is het nieuws nog niet bekend. “Er worden op dit moment veel spelletjes gespeeld en we hopen nog op een klein wonder. We hebben een grote orderportefeuille en zullen dan ook zwaar getroffen worden als Bäumler failliet wordt verklaard. We wachten de reactie van het merk af en mocht het toch failliet worden verklaard, dan hebben we genoeg alternatieven achter de rug om de wegvallende collecties op te vullen. Je moet je er toch op voorbereiden.”

De reden

De verschillende eigenaren en financiers van Bäumler (EOS, Credit Suisse International en GMAC Bank) zouden het niet eens zijn over de te voeren koers en de te nemen investeringen, waarna ze de geldkraan begin september dichtdraaiden. Met een surseance van betaling tot gevolg.