TOP

Badpak versus een bikini

Twijfel je of je dit jaar een badpak of bikini koopt? Lees dan snel verder. In dit artikel lees je de voor- en nadelen van verschillende soorten zwemkleding. Zo kun je een goede keuze maken.

Een badpak

Een badpak dames werd eerst vooral door vrouwen van middelbare leeftijd gedragen. Tegenwoordig dragen steeds meer jonge vrouwen ook een badpak. Het is zelfs helemaal hip. Een badpak heeft ook vele voordelen. Je hebt hiermee bijvoorbeeld niet het probleem dat je topje niet helemaal recht zit. Ook heb je nooit het probleem dat je topje los gaat. Je kunt dus altijd zonder zorgen de glijbaan afgaan. Een ander groot voordeel van een badpak is dat je hierdoor minder snel verbrandt. Er is immers meer van je lichaam bedekt. Een ander groot voordeel van een badpak is dat het je lichaam een beetje corrigeert. Een badpak is ook een goede keuze als je snel wilt zwemmen.

Een bikini

Met een bikini stel je je lijf bloot aan de stralen van de zon. Het is daarom de perfecte outfit om lekker van de zon te genieten. Zelfs als je lichaam niet perfect is, heb je het recht om een bikini te dragen. Ieder lichaam is uniek en mooi. Draag dus ook een bikini wanneer dat voor je goed voelt. Wil je toch iets meer bedekken, dan zou je ervoor kunnen kiezen om een hoger broekje te dragen. Een andere optie is om een omslagdoek te dragen. Een ander voordeel van het dragen van een omslagdoek is dat je hierdoor minder snel verbrandt. Een nadeel van een bikini is dat je hierdoor minder snel kunt zwemmen.

Een tankini

Een tankini lijkt op een badpak. Het bedekt namelijk evenveel van je lichaam als een badpak. Het verschil is dat het uit twee stukken bestaat. Het bestaat uit een broekje en een topje. Het topje is langer dan het topje van een bikini. Hierdoor is het een goed alternatief voor een badpak als je het badpak bijvoorbeeld niet lekker vindt zitten. Een ander groot voordeel is dat je een tankini niet in het geheel hoeft uit te trekken. Hierdoor trek je het makkelijker uit en aan dan een badpak. Net als bij een badpak hoef je bij een tankini niet bang te zijn dat je je topje verliest.


Je hoeft niet per se een keuze te maken. Je kunt ook prima een badpak en bikini afwisselen. Als je bijvoorbeeld baantjes wilt zwemmen kan een badpak handig zijn. Een bikini kan je dan dragen als je wilt relaxen aan het zwembad.