TOP

Babypakje verkleurt bij oververhitting baby

Het is nieuw en het klinkt bovendien futuristisch: een babypakje dat van kleur verandert wanneer de baby oververhit raakt. In Engeland ligt de vinding dit najaar onder de naam BabyGlow in de winkels.

De Britse Chris Ebejer kwam zes jaar geleden op het idee om een babypakje te ontwerpen dat van kleur verandert wanneer een baby oververhit is.

Inktpigmenten

Hoe werkt het? Babyglow babykleertjes bevat pigmenten met hittegevoelige moleculen. Er zijn blauwe, roze en groen pakjes die allemaal wit kleuren als de baby het warmer dan 37 graden heeft. Van idee naar werkend product kostte hem zes jaar onderzoek en meer dan 800.000 euro.

De uitvinder denkt dat deze babykleertjes van onschatbare waarde voor ouders kunnen zijn. De kleertjes maken het mogelijk dat ouders veranderingen in lichaamstemperatuur bij hun kind goed in de gaten kunnen houden. De uitvinding moet ouders helpen een ernstig zieke baby snel te herkennen.

Vanaf oktober zijn de babykleertjes op de Britse markt verkrijgbaar. De prijzen zijn vanaf 23 euro. Of de collectie ook naar Nederland komt is nog niet duidelijk.