TOP

Angelo Moretti Jewelry brengt dit seizoen een extra kleurrijke collectie

Het jonge Belgische label Angelo Moretti is gespecialiseerd in fantasiejuwelen, gemaakt van natuurlijke materialen zoals acetaat en kunsthars. Duurzaamheid staat centraal. De collecties zijn gericht op de modebewuste vrouw: kleurrijk en elegant, met een vleugje fun. Ontworpen in Antwerpen, gemaakt in Italië.

“Kunsthars en acetaat zijn fantastische en zeer veelzijdige materialen om mee te werken”, vertelt Angelo Moretti, de ontwerper achter het gelijknamige label. “Het wordt gegoten, wat maakt dat we onze eigen kleuren kunnen kiezen. Elk sieraad uit onze collectie is met de hand gemaakt. We werken uitsluitend samen met Italiaanse bedrijven die over een duurzaamheidslabel beschikken”.

Laatste modetrends

De basislijn van Angelo Moretti bestaat uit oorbellen in tien verschillende keuren. Daarnaast zijn er per seizoen 7 capsulecollecties, gebaseerd op de laatste fashiontrends. Die zijn zo opgebouwd dat je ze onderling goed kunt combineren. “Net als bij een modecollectie beginnen wij ieder seizoen vanaf scratch”, legt Moretti uit. “We kijken welke kleuren belangrijk zijn en stemmen de sieraden hierop af. Al met al best wel een uitdaging, want de collectie bestaat gemiddeld uit 300 stuks per seizoen.”

Collectie SS2023 Met invloeden uit de natuur, gaande van bloemen, blaadjes tot sterren en inktvisjes. Met de vele tinten blauw, van koningsblauw tot kobalt en turkoois gooit Moretti een knipoog naar de Griekse eilanden.

De roze tinten gaande van baby roze tot fuchsia met een mix van groen en oranje vertellen het verhaal van hoogzomer dagen, festivals en vakantie.

De eigenheid en kenmerkende hoogwaardige afwerking steeds in acht gehouden beloofd het een mooie kleurrijke zomer te worden. Angelo Moretti zijn 2e lijn van kristal en 24k vergulde oorbellen en armbanden zijn even kleurrijk en vrolijk en de perfecte match om te combineren met de handgemaakte hars juwelen.

De collecties van Angelo Moretti zijn zowel in de betere accessoire winkels te vinden als bij damesmodeboetieks, waar de sieraden goed matchen met de kleding. Met economisch sterk geprijsde juwelen is deze collectie een must have met verkoopprijzen vanaf 25 euro voor oorbellen tot 139 euro voor een ketting. “We richten ons op vrouwen die van mode houden, zich trendy kleden en lef durven te tonen. Zodoende liggen we bij winkels die zeer highfashion zijn, maar ook in meer klassieke boetieks. We zijn kieskeurig als het om de distributie gaat, belangrijk voor ons is dat er echt een match is.”

Snoepwinkel

Kenmerkend voor de werkwijze van Angelo Moretti is de persoonlijke aandacht voor de klant. Een voorbeeld: omdat de collectie zo groot is, biedt het merk retailers de mogelijkheid om die in delen uitgeleverd te krijgen. De klant kan zelf beslissen op welke momenten. Op die manier wordt ook de factuur opgesplitst. Zeker in deze tijd is het volgens Moretti belangrijk om mee te denken, ook als het gaat om budgetten. Hij merkt dat de collectie enthousiast wordt ontvangen. “Mensen snakken nu meer dan ooit naar kleur en positiviteit, iets waar je vrolijk van wordt. We horen vaak van winkeliers: het is net een snoepwinkel als je bij jullie binnenstapt.”

Info: Vanuit haar showroom in “de Bulbspaces” in Heemstede, presenteert Marietta Sluijter de collectie van Angelo Moretti.
Voor een afspraak mail naar: Marietta@ateliermaatwerk.nl of bel naar 0031 (0)6 51 11 33 53

Beurs deelname

Mode Fabriek Amsterdam, standnr. B134, 22 & 23 Januari

Jaarbeurs Trademart Utrecht, Fashion & Lifestyle 2e etage, 12/13/14 Maart