TOP

Airbnb voor pop-upstores naar Nederland

Binnenkort kunnen retailers en merken ook in Amsterdam een tijdelijke toplocatie huren. Het Amerikaanse Storefront wil vanuit Amsterdam de Nederlandse markt op.

Storefront biedt zijn diensten binnenkort ook aan in Amsterdam. Dat meldt Sprout. Het platform dat bemiddelt voor tijdelijk winkelvastgoed, heeft nu een aanbod van 250 winkellocaties, waardoor het volgens landendirecteur Jort Duijnker ‘een logische stap’ is. “We wilden eerst de markt testen en met een goed aanbod komen”, aldus Duijnker.

Zodra Amsterdam goed draait, wil Storefront verder uitbreiden in Nederland. Duijnker: “Voornamelijk in het westen van het land, afhankelijk van de vraag die we krijgen. We zoeken naar een balans tussen de internationale merken die door heel Europa pop-upstores zoeken en lokale klanten.”

Het Amerikaanse Storefront is een soort Airbnb voor pop-upstores. Het platform brengt verhuurders in contact met bedrijven en bemiddeld vervolgens tussen beide voor een locatie als een compleet pand of een gedeelte in een winkel. Merken als Samsung, Google en Nike maken volgens Storefront zelf al gebruik van de dienst.

Storefront is gestart in 2012 en fuseerde afgelopen september met het Europese Oui Open.