TOP

7 must-haves voor wanneer je kind naar opa & oma gaat

Het is belangrijk dat je kind een aantal essentiële dingen meekrijgt wanneer hij of zij een paar keer per week naar opa en oma gaat. Hieronder vind je een lijst van 7 must-haves voor je kleintje om mee te geven.

1. Luiers en/of verzorgingsproducten

Zorg ervoor dat je altijd voldoende luiers en/of verzorgingsproducten meegeeft, zodat opa en oma je kleintje kunnen verzorgen wanneer dat nodig is. Je kunt natuurlijk altijd een pak luiers neerzetten bij opa en oma thuis en een nieuw pak mee geven als het op is. Ook een flacon met douchegel of badschuim en een badcape baby is handig om daar achter te laten. Op deze manier grijpen ze nooit mis als er een keertje een ongelukje voorkomt.

2. Kleertjes

Het is belangrijk dat je kleintje comfortabele kleertjes aan heeft wanneer hij of zij gaat spelen of slapen. Zorg ervoor dat je een aantal reservekleertjes meegeeft, zodat je kleintje droge en schone kleren aan kan krijgen als er een keertje iets nat is geworden. Je kunt dit iedere keer schoon mee geven in een speciale rugzak kind, zodat het er indien nodig meteen bij kan worden gepakt.

3. Voeding

Als je kleintje een paar keer per (of 1x in de) week naar opa en oma gaat, is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat er genoeg voeding voorhanden is. Zorg ervoor dat je voldoende babyvoeding of flesjes meegeeft, zodat opa en oma je kleintje kunnen voeden wanneer het nodig is. Zeker als je borstvoeding geeft is dit natuurlijk erg belangrijk om mee te geven. Misschien kun je zelfs extra zakjes in de vriezer laten leggen zodat er altijd voldoende is, bijvoorbeeld als er een keer een flesje omgaat.

4. Babyfoon

Een babyfoon is handig om mee te geven, zodat opa en oma je kleintje in de gaten kunnen houden wanneer dat nodig is. Op deze manier kunnen ze bijvoorbeeld horen wanneer je kleintje wakker wordt of hulp nodig heeft. Je kunt de babyfoon meteen aansluiten bij aankomst, zodat ze meteen kunnen luisteren en ingrijpen wanneer nodig.

5. Slaapzak of dekentje

Zorg ervoor dat je een slaapzak of dekentje meegeeft, zodat je kleintje heerlijk kan slapen bij opa en oma. Zorg ervoor dat je kleintje het niet te warm heeft in de slaapzak of onder het dekentje, want dit kan erg oncomfortabel en zelfs gevaarlijk zijn.

6. Spullen voor buiten

Als je kleintje een keer naar opa en oma gaat wanneer het mooi weer is, is het belangrijk dat je spullen meegeeft voor buiten. Zorg ervoor dat je een zonnebrandcrème, zwemluiers en eventuele andere benodigdheden meegeeft, zodat je kleintje veilig kan spelen in de tuin of aan het strand.

7. Knuffel of speeltje

Een knuffel of speeltje is altijd fijn om mee te geven, zodat je kleintje iets vertrouwds bij zich heeft wanneer hij of zij naar opa en oma gaat. Dit is niet alleen handig om mee in slaap te vallen, ook tijdens het zelf vermaken kan dit een mooie uitkomst bieden.