TOP

3 vrouwenmodetrends uit New York voor zomer 2017

Wat was er te zien op de catwalks van de New York Fashion Week, die in september plaats vond? Textilia selecteerde 3 trends uit de vrouwenmodecollecties voor zomer 2017.

Foto’s: Jeroen Snijders

Hoodies

Die comeback van de capuchon is helemaal in lijn met de sportsweartrend en de jaren negentig revival. De ontwerpers op de catwalks in New York gaan voor de hoodies: de welbekende sweats met capuchon, maar ook gebreide truien en jassen krijgen een capuchon.

Alexander Wang ss17 (2)DKNY ss17 (3)DKNY ss17 (4)Tommy Hilfiger ss17 (1)Tommy Hilfiger ss17 (3)Tory Burch ss17 (2)

Alexander Wang, DKNY (2x), Tommy Hilfiger (2x), Tory Burch

Ultralange mouwen

De mouwen van de bovenstukken zijn vaak zo lang dat de handen niet meer te zien zijn. Of het nu gaat om een trui, een blouse of een jas. Praktisch is anders, maar het leidt wel tot een nieuw silhouet waarbij de buik vrij spel krijgt.

Alexander Wang ss17 (1)DKNY ss17 (5)DKNY ss17 (7)Michael Kors ss17 (1)Michael Kors ss17 (5)Tommy Hilfiger ss17 (6)

Alexander Wang, DKNY (2x), Michael Kors (2x), Tommy Hilfiger

Underwear

Ondergoed mag gezien worden. Enerzijds is er de sportieve variant met de logobanden die we in de jaren negentig ook zagen. De behaatjes worden als top gedragen en de onderbroekjes komen boven de jeans uit. Anderzijds is er de vrouwelijke variant met piepkleine topjes en broekjes met kant, satijn en ruches.

Alexander Wang ss17 (3)Altuzarra ss17 (2)DKNY ss17 (1)Michael Kors ss17 (2)Tommy Hilfiger ss17 (5)Tory Burch ss17 (1)

Alexander Wang, Altuzarra, DKNY, Michael Kors, Tommy Hilfiger, Tory Burch

Houd textilia.nl de komende weken in de gaten voor de catwalktrends uit de andere modesteden Londen, Milaan en Parijs.

Meer trends? Bezoek de Trenddag!

Nog even en het inkoopseizoen voor herfst-winter 2017-2018 gaat van start. Zorg dat je goed beslagen ten ijs komt. Tijdens de Trenddag op maandag 21 november 2016 in het Miele Experience Centre in Vianen presenteren Christine Boland en Jan Agelink de vrouwenmode- en schoenentrends voor het nieuwe seizoen. Bestel hier kaarten!