TOP

3 originele ideeën om te trakteren

Is je zoon of dochter bijna jarig en is het tijd om te trakteren? Het kan lastig zijn om elk jaar een originele traktatie te bedenken. Heb jij hier ook moeite mee? Speciaal voor jou hebben we de drie origineelste traktatie-ideeën voor je op een rijtje gezet.

1. Unieke feestboxen 

Geeft je zoon of dochter een themafeestje? Er zijn eindeloos veel feestboxen verkrijgbaar met verschillende prints. Denk hierbij aan prints zoals vlinderprint, jungleprints en legoprints. Daarnaast vind je ook feestboxen met bijvoorbeeld dinoprints of een simpele roze feestbox, voor een roze feestje. 

Feestboxen kun je vullen met een traktatie naar keuze. Daarnaast kun je de box eventueel aanvullen met een leuk uitdeelspeeltje, zoals een roltong, een fluitje of een sleutelhanger. 

Deze boxen zijn leuk om mee te geven aan de kinderen wanneer het feest is afgelopen. Daarnaast is de feestbox een ideale schooltraktatie. 

2. Feestzakjes met thema snoep en een verrassing

Trakteert je zoon of dochter feestzakjes? Dan is het leuk om dit zakje aan te vullen met snoep zoals snoeprolletjes, spekjes of jelly snoep. Kies vervolgens een leuk speeltje uit om het feestzakje compleet te maken en de traktaties zijn klaar om uitgedeeld te worden.

Wist je dat er ook thema snoep verkrijgbaar is? Zo kun je altijd snoep trakteren wat aansluit op het thema van het feest. Zo kun je kiezen voor zeemeerminsnoep, piratensnoep of voetbalsnoep. 

Wordt het kinderfeestje thuis gevierd? Maak het feest compleet met bijpassende versieringen. Denk hierbij aan slingers, vlaggetjes en leeftijd ballonnen. Leuk wanneer er bijvoorbeeld een 10 jaar verjaardag gevierd wordt!

3. De leukste traktatiebekers

Wil je het eens helemaal anders doen en ben je op zoek naar een unieke traktaties voor kinderfeestjes? Kies dan voor traktatiebekers. Net als feestzakjes en feestboxen, zijn feestbekers ideaal om uit te delen aan het eind van een kinderfeestje of om uit te delen als schooltraktatie. 

Je kunt feestbekers vullen met snoep, fruit of groenten naar keuze. Wanneer de traktatie op is, kan de beker als drinkbeker gebruikt worden. Er zijn open drinkbekers met themaprint verkrijgbaar, of drinkbekers met themaprint met een deksel en een rietje. Zo weet je zeker dat de kinderen niet knoeien wanneer je de beker met drinken vult. Deze traktaties zijn leuk, lekker en ook nog eens duurzaam. De ideale kindertraktatie, dus! 

Tip: laat je zoon of dochter zelf kiezen welke traktatie hij of zij het leukste vindt en je kind zal stralen tijdens het uitdelen!