TOP

Trends op het gebied van relatiegeschenken in 2023

Het einde van 2022 is in zicht. Bedrijven maken zich op voor de drukte rondom de feestdagen en de afsluiting van het boekjaar. Daarbij komen ook de laatste voorbereidingen op 2023 zoals keuzes over de budgetten, klantcontact en netwerkuitbreiding aan bod. Wat elk jaar weer terugkomt, is het selecteren van de juiste relatiegeschenken die passen bij jouw relaties, maar ook bij jouw branche. Want met het juiste geschenk kan veel bereikt worden. Hieronder zetten we de relatiegeschenken- trends voor je op een rij, zodat jij de juiste keuze kan maken voor jouw onderneming.

Functionaliteit

Relatiegeschenken waarvan de populariteit in de afgelopen jaren flink zijn gegroeid zijn vooral relatiegeschenken met een functie. Sleutelhangers met een bieropener of een winkelwagenmuntje, pennen, paraplu’s en handschoenen worden steeds vaker gegeven als relatiegeschenken. Omdat deze langer worden bewaard en vaker worden gebruikt is het een cadeau wat jouw relaties telkens weer aan je doet denken. Omdat deze bedrukte relatiegeschenken jouw logo of bedrijfsnaam dragen, is het niet alleen je relatie die aan je wordt herinnerd. Mensen in de omgeving, die het logo of de naam zien, kunnen dit online op zoeken; de mens is nou eenmaal nieuwsgierig.  

Digitale tijdperk

Mobiele telefoons, laptops, desktops, tablets en smartwatches; de lijst blijft groeien en steeds meer mensen hebben tenminste één, als niet meerdere gadgets van deze lijst. Zowel privé, maar ook tijdens werk, zijn deze gadgets niet meer weg te denken. Vandaar dat ook steeds meer relatiegeschenken voor deze gadgets worden aangeboden. Van powerbanks en muismatten tot webcam covers, deze geschenken passen perfect bij het digitale tijdperk waarin we ons bevinden. Met deze geschenken zal je ook niet snel fout zitten, want iedereen kan bijvoorbeeld wel een (extra) powerbank gebruiken. Door hier slim gebruik van te maken, zullen jouw relaties blij verrast zijn met jouw eigentijdse geschenk en hier veelvuldig gebruik van maken.

Duurzaamheid

Een onderwerp dat steeds vaker wordt besproken en van belang is voor een onderneming is duurzaamheid. Alles zo duurzaam en groen mogelijk invullen staat voor veel bedrijven en relaties bovenaan de agenda. Dat veel bedrijven dit ook meenemen in het uitzoeken van hun relatiegeschenken is dan ook goed te begrijpen. Zo worden er steeds vaker duurzame varianten van traditionele cadeaus gegeven. Voorbeelden hiervan zijn: bamboe pennen, flessen van gerecycled plastic en kaarten of tassen van gerecycled papier. Ook jute tassen bedrukken wordt steeds populairder, net zoals het gebruiken van groeipapier. Groeipapier is gerecycled papier waarin een mix van bloemenzaadjes verwerkt zit. Op die manier kan een bericht op een groene manier gebracht worden, waarna de ontvanger dit kan gebruiken om prachtige veldbloemen in de tuin te laten bloeien.

Wat naast het doornemen van trends belangrijk is, is dat je nadenkt over jouw branche en relaties. Relatiegeschenken die passen bij jouw branche of de relaties waaraan je dit geschenk geeft, maken vaak een betere indruk dan een cadeau waar geen gedachte achter zit naast het geven zelf. Neem daarom de tijd om een selectie te maken van toepasselijke relatiegeschenken. Zo verras je jouw relaties en blijft jouw naam of logo bij hen omhoog komen.