TOP
Studio Anneloes

Studio Anneloes lanceert Tappr, CMO Hunkemöller kondigt vertrek aan, FNV pleit voor ontslagvergoeding bij faillissementen 

Studio Anneloes lanceert Tappr: verhoogde transparantie en duurzaamheid voor SA@WORK collectie, Alexandra Legro verlaat Hunkemöller voor nieuwe uitdagingen bij Action, FNV pleit voor ontslagvergoeding bij faillissementen. Dit lees je in het nieuwsoverzicht van 8 april.

Beeld: Studio Anneloes

Studio Anneloes lanceert Tappr: verhoogde transparantie en duurzaamheid voor SA@WORK collectie

Studio Anneloes introduceert Tappr voor hun SA@WORK bedrijfskledinglijn, waarmee elk kledingstuk een unieke digitale identiteit krijgt via een QR-code. Klanten kunnen gemakkelijk toegang krijgen tot essentiële informatie over herkomst, materialen, milieu-impact, onderhoudsadvies en zelfs een Lost & Found service. Studio Anneloes ondersteunt ook klimaatprojecten door samen te werken met Regreener, waardoor klanten worden aangemoedigd hun kledingstukken te registreren op het Tappr platform en bijdragen aan een circulaire economie. De lancering van Tappr en de betrokkenheid bij klimaatprojecten benadrukt Studio Anneloes’ voortdurende inzet voor innovatie en duurzaamheid, waardoor klanten niet alleen hoogwaardige bedrijfskleding krijgen, maar ook een transparante route naar een circulaire economie wordt geboden.

Alexandra Legro verlaat Hunkemöller voor nieuwe uitdaging bij Action

Alexandra Legro kondigt na tien jaar haar vertrek aan bij Hunkemöller, waar ze als Chief Marketing and Communications Officer heeft gewerkt. Haar tijd bij het bedrijf was gekenmerkt door een periode van transformatie, waarbij Hunkemöller evolueerde van een traditionele lingerieverkoper naar een krachtig merk met een sterke focus op merkidentiteit en doelgerichtheid. Legro: “Na een ongelooflijke reis van tien jaar waarin we Hunkemöller transformeerden van een retailer naar een doelgericht merk, is voor mij de tijd gekomen om aan een nieuwe en opwindende reis te beginnen. Hunkemoller is getransformeerd in een doelgerichte krachtpatser met een groot potentieel voor de toekomst. Samen hebben we laten zien dat het niet alleen om het verkopen van producten gaat, maar om het staan ​​voor iets groters.” Legro zal haar carrière voortzetten bij discountketen Action.

FNV pleit voor ontslagvergoeding bij faillisementen

De FNV roept het kabinet op om snel nieuwe wetgeving door te voeren ter bescherming van winkelmedewerkers bij faillissementen. Volgens de vakbond blijven werknemers, na jaren van toegewijde dienst, vaak met lege handen achter bij faillissementen van winkelketens. “Voor de medewerkers van winkels is het belangrijk dat in de wet wordt vastgelegd dat zij ook bij eventueel faillissement recht krijgen op een ontslagvergoeding”, aldus Linda Vermeulen, bestuurder van FNV Winkelstraat. De afgelopen tijd krijgt de FNV veel meldingen van mensen die bij een winkelketen werken die failliet is gegaan. Mensen verliezen hun baan, maar krijgen geen vergoeding mee. Soms kunnen zij tóch bij het bedrijf blijven werken omdat de winkel een doorstart maakt, maar dan verliezen zij hun opgebouwde rechten en beginnen ze weer op het minimumloon. FNV Winkelstraat pleit daarom voor een transitievergoeding voor medewerkers die hun baan verliezen door faillissementen, om hun financiële situatie te beschermen.