TOP

ARMEDANGELS benoemt nieuwe Chief of Staff, Zalando omzet daalt opnieuw, Miroglio Group verwerft Trussardi

ARMEDANGELS benoemt Christina Kempers tot Chief of Staff, Zalando omzet daalt opnieuw, maar richt zich op groei, Miroglio Group verwerft Trussardi. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 13 maart.

Beeld: ARMEDANGELS

ARMEDANGELS benoemt Christina Kempers tot Chief of Staff

ARMEDANGELS heeft aangekondigd dat Christina Kempers met ingang van 1 maart 2024 de rol van Chief of Staff zal vervullen. In haar nieuwe positie zal Kempers een sleutelrol spelen bij het bevorderen en implementeren van de ambitieuze operationele strategieën en het bereiken van de bedrijfsdoelstellingen. Met een achtergrond in business development en management brengt Kempers uitgebreide expertise en ervaring mee naar ARMEDANGELS. Na haar rechtenstudie heeft ze tien jaar gewerkt als Legal Business Partner bij Digital River. In 2016 maakte ze de overstap naar de Xantaro Group, waar ze de juridische afdeling heeft opgezet en leiding heeft gegeven aan verschillende commerciële gebieden en human resources. Sinds 2021 vervulde ze de rol van Group COO, waar ze toezicht hield op het operationele domein en met succes de efficiëntie en prestaties heeft verbeterd. “Ik ben erg enthousiast over de mogelijkheid om een belangrijke bijdrage te leveren aan de duurzame ontwikkeling van ARMEDANGELS in de centrale positie van Chief of Staff. Ik kijk ernaar uit om samen met dit geweldige team het toekomstige pad vorm te geven en nog meer mensen te inspireren voor onze merkmissie en producten.” aldus Christina Kempers. De benoeming van Kempers tot Chief of Staff onderstreept het voortdurende streven van het bedrijf naar groei en innovatie op het gebied van duurzame mode.

Zalando omzet daalt opnieuw, maar richt strategie op groei

Zalando SE heeft haar omzet voor het tweede opeenvolgende jaar zien dalen, ditmaal met 1,9 procent tijdens het boekjaar 2023, zoals vermeld in het recente jaarverslag. Desondanks toonde het bedrijf een aanzienlijke toename in het netto inkomen en de ebit. Dit heeft Zalando aangezet tot een herziening van haar strategie, met een nadruk op expansie in zowel de b2c- als de b2b-marktsegmenten. In reactie op de uitdagingen kondigde Zalando aan haar logistieke infrastructuur te willen openstellen voor b2b-klanten en software- en service diensten aan te bieden. Deze stappen zullen merken en retailers helpen bij transacties, ongeacht of deze op het Zalando-platform plaatsvinden of elders. Met deze vernieuwde strategie ambieert Zalando een omzetgroei tussen de 5 en 10 procent tegen 2028.

Bovendien verwacht het bedrijf in boekjaar 2024 een terugkeer naar groei in de brutomercantilswaarde (GMV), met een potentiële stijging tot maximaal 5 procent. Deze ontwikkelingen wijzen op Zalando’s vastberadenheid om zich aan te passen aan veranderende marktomstandigheden en haar positie te versterken in zowel de consumenten- als de zakelijke markt.

Miroglio Group verwerft Trussardi: nieuwe hoop voor Italiaans modemerk

In een recente aankondiging heeft de Miroglio Group officieel bevestigd dat ze het iconische Italiaanse modemerk Trussardi hebben overgenomen. De overname duidt een keerpunt voor Trussardi aan te midden van uitdagende marktomstandigheden. In handen van de Miroglio Group zal Trussardi zijn autonomie behouden, inclusief het behoud van zijn erfgoed en creatieve identiteit. Belangrijk is dat het hoofdkantoor in Milaan blijft, de bakermat van Italiaanse mode. De overname omvat niet alleen het merk Trussardi zelf, maar ook de 15 winkels, het archief en de licenties. Met ambitieuze plannen om het merk te laten groeien, zal Miroglio Group zich concentreren op de markten in Italië, Oost-Europa en het Midden-Oosten. CEO van de Miroglio Group, Alberto Racca, deelde zijn enthousiasme over de overname: “We zijn opgetogen om de overname van Trussardi aan te kondigen, een cruciale stap in onze strategie om onze portfolio uit te breiden en te diversifiëren. Trussardi, met zijn unieke erfgoed en sterke aantrekkingskracht in het hoogsegment van de markt, is een ware belichaming van het Italiaanse erfgoed.” Hij voegde eraan toe: “We zijn vastbesloten om de kern van Trussardi te versterken, die altijd heeft gestaan voor een combinatie van elegantie en veelzijdigheid, en om deze af te stemmen op de levensstijl en waarden van de moderne consument. Bovendien zal deze overname onze aanwezigheid in de heren- en lederwarensector strategisch uitbreiden, waardoor onze portfolio wordt verrijkt en gediversifieerd.”