TOP

Nieuwsoverzicht: Patta presenteert nieuwe zomercollectie, Amsterdam Fashion Group breidt portfolio verder uit met luxe Italiaanse merk L.B.M. 1911, Moederbedrijf Noppies failliet 

In het nieuwsoverzicht van vandaag updaten we je over het belangrijkste fashion nieuws binnen de modebranche.

Beeld: Patta

Patta presenteert nieuwe zomercollectie

Patta Lente/Zomer 2024 is een eerbetoon aan een onaangeroerd en herontdekt paradijs en haalt inspiratie uit de Amazone. Het is een collectie die tegelijkertijd de kracht van de schepping symboliseert. De collectie bestaat uit een voetbalshirt, een trui en een zwemshort. Het Patta Agathe voetbalshirt is gemaakt van 185 gsm 100% polyester en wordt geleverd met een Agathe allover print. De trui is voorzien van geribde poly manchetten en een kraag met krijtstrepen. Een geborduurd Patta-embleem bevindt zich aan de linkerkant van de borst en ons iconische Patta-scriptlogo is op de borst te zien. De Patta Agathe zwemshorts zijn gemaakt van 100% polyamide nylon. Ze zijn voorzien van een nylon mesh voering met elastische tailleband en twee zijzakken. Een jetzak met flap van dezelfde stof met klittenband aan de achterkant en een verborgen zak aan de binnenkant. Een Patta-scriptlogo siert de linkerkant van de korte broek. De collectie is nu verkrijgbaar in de winkels en online. 

Amsterdam Fashion Group breidt portfolio verder uit met luxe Italiaanse merk L.B.M. 1911

Amsterdam Fashion Group, een van de toonaangevende mode importeurs in de Benelux, heeft per direct het premium Italiaanse herenmerk L.B.M. (Luigi Bianchi Mantova )1911 toegevoegd aan haar portfolio. L.B.M. werd in 1911 opgericht in Mantova, waar het nog steeds gevestigd is. LBM 1911 is zeer geliefd bij de luxe retail voor zijn sophisticated Italiaanse sportsjackets. Het moederbedrijf LUBIAM is in handen van de 4 e generatie familie Bianchi en heeft meerdere lijnen in haar portfolio, waaronder hun belangrijkste label L.B.M. 1911. Mannen die kiezen voor het modemerk L.B.M.1911 stralen een sterke en innovatieve persoonlijkheid uit, zijn niet bang om op te vallen en hun unieke gevoel voor stijl te benadrukken. De toevoeging van L.B.M. 1911 is een belangrijke strategische stap voor Amsterdam Fashion Group. Het merk is een gevestigde naam in het premium segment met een hoogwaardige bestaande distributie en wordt gewaardeerd om zijn kwaliteit en tijdloze ontwerpen. De toevoeging van L.B.M. 1911 zal Amsterdam Fashion Group helpen om haar positie als toonaangevende speler in het luxe segment in de Benelux te versterken. “We zijn verheugd om L.B.M. 1911 aan ons portfolio toe te voegen”, zegt Bart J. Verkruissen, CEO en oprichter van Amsterdam Fashion Group.

Moederbedrijf Noppies failliet 

Nine & Co, het moederbedrijf van het babymerk Noppies, is door de rechtbank Midden-Nederland failliet verklaard. Dit faillissement betreft naast Nine & Co ook de dochteronderneming Task International. Het bedrijf had al enige tijd problemen. In juli vorig jaar sloot het bedrijf al zijn winkels, waaronder 12 in Nederland en België. Ook begon het moederbedrijf van Noppies toen al een WHOA-traject om een faillissement te vermijden. Afgelopen winter gingen de winkels, beheerd door Task Retail, failliet. Op dat moment was dit het enige onderdeel van Nine & Co dat failliet was verklaard. Nu is de rest erbij gekomen. Uit het faillissementsverslag bleek dat het bedrijf de afgelopen jaren een schuld van 34 miljoen euro had opgebouwd.