TOP

Nieuwsoverzicht: My Jewellery opent boetiek in Parijs, Kledingketens Adam en Duetz failliet, Fashiontiger komt met mode voor jonge meiden naar Breda, en meer

In het nieuwsoverzicht van vandaag updaten we je over het belangrijkste fashion nieuws binnen de modebranche.

Beeld: My Jewellery

 

My Jewellery opent boetiek in Parijs

Sharon Hilgers, CEO en oprichtster van My Jewellery, kondigt met trots de opening aan van een nieuwe boetiek in Parijs. Na bijna 15 jaar hard werken wordt haar grootste droom werkelijkheid. De nieuwe winkel, gelegen in de iconische straten van Le Marais, is een belangrijke mijlpaal voor het merk en het toegewijde team. Hilgers, die in haar twintiger jaren in Le Marais studeerde, vond daar de inspiratie en kracht om My Jewellery te starten. De opening van de Parijse boetiek heeft voor haar een speciale betekenis, omdat het de plek is waar haar ondernemersreis begon. “Het is altijd mijn grootste droom geweest om een kleine boetiek te openen in de dromerige straten van Parijs”, zegt Hilgers op haar LinkedIn pagina. Met de uitbreiding naar Parijs en de reeds bestaande winkels in België en Duitsland laat My Jewellery zien dat de erkenning voor het merk ook internationaal groeit. De nieuwe boetiek in Parijs opent haar deuren over twee weken. 

 

Kledingketens Adam en Duetz failliet 

De kledingketens Adam en Duetz, eigendom van Quality of Life, hebben faillissement aangevraagd door coronalockdowns, stijgende kosten en een slecht functionerende webshop. De ketens, met twintig winkels en twee webshops, hebben hun deuren per direct gesloten. Zeventig medewerkers zijn geïnformeerd, maar hun toekomst is onzeker. Het in 1857 opgerichte Duetz nam in 2018 Adam over in de hoop op meer slagkracht en een betere online aanwezigheid. De webshop functioneerde echter na de overname niet goed en de coronalockdowns brachten verdere schade toe. In combinatie met stijgende energiekosten en lonen leidde dat tot grote verliezen. Ondanks enig herstel begin dit jaar, was dit niet voldoende. Eigenaren Astrid en Pim Duetz zagen geen andere uitweg dan faillissement aan te vragen.

 

Fashiontiger komt met mode voor jonge meiden naar Breda

De 23-jarige Bieke Stienstra opent in september haar derde kledingwinkel van Fashiontiger. Na succesvolle vestigingen in Rotterdam en Utrecht, volgt nu Breda. Stienstra begon op 17-jarige leeftijd met het verkopen van zelfontworpen sieraden en kleding via Instagram en bouwde zo een solide klantenbasis op. Fashiontiger richt zich op tienermeisjes met producten zoals bikini’s, glitterjurkjes en gekleurde sweaters, waarbij 90% van de productie in eigen beheer is. Dankzij haar studie Sport & Marketing wist Stienstra haar merk succesvol te promoten via sociale media. De keuze voor Breda werd ingegeven door de gezellige sfeer, de aanwezigheid van studenten en de vele online bestellingen uit de regio. In coronatijd lanceerde ze een website en in maart 2023 opende ze haar eerste fysieke winkel in Rotterdam. Voor de nieuwe winkel in Breda, waar ze per 1 augustus de sleutel van krijgt, zoekt ze nog enthousiaste medewerkers.

 

Johann Trischberger toegetreden tot management OLYMP

OLYMP Bezner KG kondigt een belangrijke wijziging in het management aan. Managing Director Mathias Eggle gaat na veertig jaar bij het modebedrijf werkzaam te zijn geweest met pensioen. Johann Trischberger, momenteel Directeur Productie en Inkoop, volgt hem op en zal vanaf 1 juli 2024 deel uitmaken van het nieuwe managementteam samen met Mark Bezner, Kai Graf en Heiko Ihben. Mark Bezner, eigenaar en CEO van OLYMP Bezner KG, legt uit: “Wat Mathias Eggle in zijn veertig jaar dienst voor OLYMP heeft bereikt, is niets minder dan opmerkelijk. Met ondernemend inzicht en toewijding heeft hij decennialang een vitale bijdrage geleverd aan het voortdurende succes van ons bedrijf. Mathias Eggle is een echte veteraan aan wie ik veel te danken heb. Desalniettemin ben ik verheugd dat ik Johann Trischberger, een bekwame opvolger uit ons eigen bedrijf, kan benoemen in ons nieuwe managementteam. Gezien dit succesvolle transformatieproces bij OLYMP, geloof ik dat ons bedrijf uitstekend is uitgerust voor de toekomst in de mode-industrie.” Eggle blijft betrokken als bestuurslid van de OLYMP-Bezner-Stichting en als ere-vicevoorzitter van Südwesttextil. OLYMP is marktleider in Duitsland op het gebied van shirts en verkoopt kleding in meer dan veertig landen. In 2023 behaalde het bedrijf een omzet van 229 miljoen euro.