TOP

Nieuwsoverzicht: Closed opent grootste winkel in Amsterdam, G-Star presenteert Homegrown Denim

In het nieuwsoverzicht van vandaag updaten we je over het belangrijkste fashion nieuws binnen de modebranche.

Beeld: Closed

Closed opent grootste winkel in Amsterdam

Vandaag opent Closed haar derde en grootste winkel in Amsterdam! De winkel aan de Van Baerlestraat 15 biedt een ruime keuze uit de heren- en damescollecties van het merk. Het beslaat een oppervlakte van 180 vierkante meter. De nieuwe winkel telt twee verdiepingen, waarbij op de begane grond sterk de nadruk ligt op denim. Het interieurontwerp van Studio Lansky combineert aluminium elementen met rustige kleuren en houtaccenten. De andere Amsterdamse winkels van Closed bevinden zich aan de Cornelis Schuytstraat 13 (dameswinkel) en Wolvenstraat 17 (herenwinkel). Closed is een toonaangevend eigentijds merk dat de denimcultuur definieert met zijn sterke design-DNA. De collecties van het merk omvatten zowel eenvoudige essentiële items als meer modieuze hoogtepunten, vooral op het gebied van denim. Closed heeft ruim 40 winkels in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, België en Nederland.

G-Star presenteert: Homegrown Denim: hun nieuwste denim-innovatie 

‘Homegrown Denim’. Een baanbrekende wetenschappelijke samenwerking met Wageningen University & Research en Dutch Cotton. Het experiment, gefinancierd door G-Star, is opgezet om te onderzoeken hoe kasgeteeld katoen de impact van de wereldwijde katoenteelt op de planeet drastisch kan verminderen. De bevindingen worden gedeeld op G-Star.com ten behoeve van de hele sector.

Katoen is relatief makkelijk te telen, maar heeft een grote impact op het milieu. Er wordt bijvoorbeeld veel landbouwgrond ingenomen en er kan tot wel 10.000 liter water nodig zijn om 1 kilo katoen te produceren. Daarnaast gedijt de katoenplant het best in een heel specifiek, warm klimaat. Hierdoor staan de katoenvelden vaak aan het begin van een lange en complexe supply chain. Daar komt nog bij dat de internationale vraag naar duurzaam katoen enorm toeneemt, terwijl er een groot tekort aan is. Wat als er een andere, duurzamere manier zou zijn om katoen te kweken, overal ter wereld?

‘Onze nieuwsgierigheid en natuurlijke drang om te blijven innoveren hebben ertoe geleid dat we een samenwerking met Wageningen University & Research zijn aangegaan om te onderzoeken of het mogelijk is om katoen te kweken in een kas. Dit baanbrekende experiment kan voor een revolutie binnen de katoenteelt zorgen, omdat er veel minder water en landbouwgrond nodig zijn, er geen kunstmatige bestrijdingsmiddelen meer gebruikt hoeven te worden, de kwaliteit van het katoen toeneemt en de supply chain aanzienlijk korter wordt.’ Rebecka Sancho – Head of Sustainability G-Star. De conclusie van het onderzoek? Al met al is gebleken dat bij het gecontroleerd telen van katoen in een kas (en dus in een beschermde omgeving) de opbrengst, kwaliteit en duurzaamheid toenemen en dat de risico’s die gepaard gaan met het buiten telen, tot een minimum worden beperkt.