TOP

Nieuwsoverzicht: bestverkochte PUMA-sneaker maakt zijn comeback, Russell & Bromley benoemt eerste creatief directeur, Daka vestigt hoofdkantoor in Rotterdam en meer

In het nieuwsoverzicht van vandaag updaten we je over het belangrijkste fashion nieuws binnen de modebranche.

Beeld: PUMA

De best verkochte PUMA-sneaker aller tijden maakt zijn comeback

Sport- en lifestyle merk PUMA maakt een bliksemsnelle comeback met een nieuwe release van de OG Speedcat voor 2024. Ooit ontworpen voor de snelste sport ter wereld heeft de PUMA Speedcat een legendarische status verworven in de F1™. Nu brengt PUMA de iconische schoen terug die de voeten van Grand Prix-kampioenen sierde. Speedcat OG in 2024:Voor de eerste release keert de low-top Speedcat terug met een iconische suède afwerking in zwart en rood, verwijzend naar legendarische F1-raceteams. Ter ere van de racekleding uit de vroege jaren 2000, is deze heruitgave voorzien van een geborduurde PUMA-cat op de neus en gouden logo’s aan de zijkant en op de Formstrip.                                      Gecreëerd in 1999, is de lifestyle-variant van de PUMA Speedcat gebaseerd op vuurvaste raceschoenen gedragen door Grand Prix-coureurs in de jaren ‘80 en ‘90. De gestroomlijnde schoen met race-geïnspireerde lijnen en een aerodynamische uitstraling maakte een grote indruk buiten de racebaan en werd geliefd in de mode- en sneakercultuur. De PUMA Speedcat is vanaf 29 juni beschikbaar via PUMA.com en bij geselecteerde retailers. Later dit jaar verschijnen er meerdere nieuwe colorways van de PUMA Speedcat.

Familiebedrijf Russell & Bromley benoemt eerste creatief directeur

Het familiebedrijf Russell & Bromley heeft voor het eerst een creatieve directeur benoemd. Ontwerper Daniel Beardsworth-Shaw sluit zich aan bij het schoenen- en accessoires merk dat al 140 jaar bestaat, wordt gemeld in een persbericht. Beardsworth-Shaw heeft al veel ervaring opgedaan in de modewereld. Hij werkte eerder bij Hunter, Sweaty Betty en Christopher Raeburn. In het persbericht roemt Russell & Bromley de ontwerper om zijn ‘uitgebreide kennis van verantwoord en doordacht ontwerp en productie’. “Daniel heeft in internationale markten gewerkt, waar hij productlijnen, campagnes en winkels heeft beheerd die allemaal het belang van het concept benadrukken zonder de commerciële kant uit het oog te verliezen”, aldus het bericht. De komst van de nieuwe ontwerper valt samen met ‘een nieuw hoofdstuk voor Russell & Bromley’. Het bedrijf heeft onlangs een nieuw kantoor in Londen geopend en werkt aan een merktransformatie. 

Winnaars Modewinkel awards

Lokale modewinkels zijn tegenwoordig zeldzaam, dus de Modewinkel Awards zetten hen in de schijnwerpers door verschillende prijzen uit te reiken in categorieën zoals damesmode, herenmode, schoenenmode, mode voor mannen, vrouwen en kinderen, kindermode, bruidsmode en accessoires. Trendz Harderwijk wint de eerste plaats in de categorie damesmode. In de categorie kindermode bestaat de top drie uit Anak Anak uit Drachten, Stoer en zo uit Sittard en Boutique Sparkle uit Rosmalen. De top drie voor schoenenmode omvat J. van Mourik & Zn Schoenen en Lederwaren (Sliedrecht), Ligtvoet Shoes (Moergestel) en Stoer! Schoenenmode (Helmond). Op het gebied van herenmode ontvangt Tutola en Kerels uit Vollenhove de Modewinkel Award.

Daka vestigt zich in Rotterdam met hoofdkantoor

Daka heeft een nieuw hoofdkantoor geopend in Rotterdam, nabij de A20. Naast het hoofdkantoor wordt er ook een distributiecentrum gebouwd, dat in september operationeel moet zijn. Het gecombineerde hoofdkantoor en distributiecentrum beslaat in totaal 5.500 vierkante meter. Het pand werd eerder gebruikt door fashionretailer Van den Assem, die na de overname door Omoda naar Zierikzee in Zeeland verhuisde. “Dit nieuwe gebouw is perfect om de samenwerking tussen onze medewerkers en afdelingen te versterken,” zegt algemeen directeur Jan-Peter Dankaart. “Vanuit deze locatie kunnen we onze ambitie om landelijke dekking te bereiken verwezenlijken.” Daka heeft in Nederland 17 winkels en een eigen webshop.

Superdry vervolgt herstructurering

Superdry heeft van de rechter groen licht gekregen om door te gaan met de herstructurering. Hierdoor kan het bedrijf officieel beginnen met de eerder aangekondigde plannen. Deze goedkeuring volgt op eerdere instemmingen van zowel de schuldeisers als de aandeelhouders van Superdry afgelopen week. Dit was de laatste hindernis die moest worden overwonnen om de plannen te kunnen uitvoeren. Superdry mag nu zijn beursnotering beëindigen, krijgt een kapitaalinjectie van oprichter Julian Dunkerton en zal huurverlagingen voor zijn winkels doorvoeren. Volgens Retail Gazette kan de huur op sommige locaties zelfs tot 0 worden verlaagd. Met deze maatregelen hoopt het bedrijf te voorkomen dat geen van de 36 winkels in het Verenigd Koninkrijk gesloten hoeft te worden. Ook de buitenlandse vestigingen moeten hierdoor gevrijwaard blijven van verdere problemen.