TOP

Mode tips 101: zo zie je er strak en verzorgd uit

Tijdens de pandemie maakte het helemaal niets uit hoe je jezelf kleedde: je mocht immers niet naar buiten. Een simpel T-shirt en joggingbroek was voldoende en als je die meerdere dagen aandeed, dan wist niemand het toch. Moeite stoppen in je hoe je eruit ziet, waarom zou je dat doen? Voor sommige mensen is dit nog altijd hetzelfde geweest, maar nu dat we weer teruggaan naar het leven hiervoor, kan het moeilijk zijn om te switchen naar het plannen van je looks. Toch is er iets moois eraan, want als je er ook goed uitziet, dan voel je je ook veel beter over jezelf. In dit blog geven we je wat tips over hoe je er strak en verzorgd uit kunt zien, zonder dat je er te veel tijd, geld en moeite in steekt.

Beeld: Pexels

Een zachte, glimmende huid staat voorop

Iets wat je sneller ‘voelt’ dan de kleding die je draagt, is je huid en dat is ook een van de belangrijkste onderdelen van je look. Helaas spelen genen een grote rol in hoe gevoelig je huid is en wat voor problemen je sneller kan ontwikkelen als je er niet goed voor zorgt. Probeer dus erachter te komen wat voor huidtype je hebt en creëer een specifieke skincare routine die helpt om je huid zo egaal mogelijk te houden. Een egale teint zorgt er niet alleen voor dat je er tip top uitziet, maar dat je ook goed voelt! Specifieke huidproblemen vereisen specifieke producten. Hyperpigmentatie kun je bijvoorbeeld verhelpen door een niacinamide serum, terwijl een schilferende huid meer hydraterende crèmes nodig heeft. 

Vind de kleuren die bij je passen

Ben je een meer een zomer, winter, herfst of lente persoon? Weet je ook wat het verschil is tussen een warme en koele ondertoon? Als deze termen je niets zeggen, dan heb je wel echt onder een steen geleefd. Op TikTok en Instagram is de ‘persoonlijke kleurenanalyse’ helemaal de rage: het vinden van de kleuren die het beste bij je passen, om zo ook het mooiste van jezelf naar voren te brengen. Geloof het of niet, maar er zijn bepaalde kleuren die je veel bleker laten lijken, terwijl anderen je gezichtskenmerken mooier benadrukken. Check dus of er een studio of expert is die zulke analyses geeft, want dit kan je helpen om er verzorgd uit te zien. 

Vul je kledingkast aan met basis items

Het vinden van de kleuren is niet voldoende: je moet ook de juiste kleding items in je kast hebben. Het is niet alleen slim om kledingstukken te kiezen die je figuur goed benadrukken, maar ook om genoeg items te hebben die je met alles kan combineren. De capsule wardrobe trend is nog steeds overal te zien en dat is niet eens zo gek. Een wit T-shirt, goedlopende sneakers, een korte zwarte jurk en blauwe jeans zijn bijvoorbeeld een van de items die nooit uit de mode gaan. Veel mode trends komen en gaan, maar deze items zijn tijdloos en komen in bijna elke modestijl wel weer terug. Investeer dus in een paar goede simpele kledingstukken die jaren meegaan en vul deze aan met trendy accessoires.