TOP
Modefabriek2024

It’s a woman’s world! Modefabriek 2024 focust zich op vrouwenmode: acht merken uitgelicht

Zet het in je agenda, als je dat nog niet hebt gedaan: op 21 en 22 januari 2024 vindt het grootste halfjaarlijkse mode-evenement weer plaats in de Amsterdamse RAI. Tijdens Modefabriek ontmoet je like-minded mode-professionals, kan je talks bijwonen, vind je de belangrijkste fashion trends van AW24 én maak je kennis met meer dan 380 female fashion brands. Hamvraag: welke vrouwenmodemerken moét je bezoeken? Textilia tipt acht merken uit binnen- en buitenland die een plekje verdienen op je must-see-lijstje.


1. CLUB L’ AVENIR

Een Nederlands merk dat tijdloze items ontwerpt voor de moderne en bewuste vrouw. Het label heeft het streven om kledingstukken te creëren die lang meegaan en een waardevolle toevoeging vormen aan de garderobe van de moderne vrouw. Bij CLUB L’AVENIR vind je kleding die niet na één seizoen wordt vergeten, maar die je met liefde seizoen na seizoen blijft koesteren. En – wie weet – ooit doorgeeft aan de volgende generatie. ‘Door hoofdzakelijk te produceren in Europese ateliers waar we weten dat de omstandigheden goed zijn, en door te kiezen voor beperkte oplages en hoogwaardige kwaliteit, streven we ernaar de impact op mens en milieu te minimaliseren.’ Op Modefabriek vind je CLUB L’ AVENIR in hal A, stand A404.

2. Aímée the label

Denk je aan Aímée, dan denk je aan comfort en elegantie én slow fashion. Slow fashion draait om tijdloze ontwerpen. Aímée the label is tijdloos bij de tijd. Hoewel Aímée the label een relatief klein bedrijf is, is de impact die ze maken binnen en- buiten onze landgrenzen groots. Waar dat succes aan te danken is? Aímée werkt écht samen met detaillisten, want het gaat – volgens hen – om de juiste collectie op het juiste moment. Je weet wel, dat ontbrekende pronkstuk in de garderobe van ons vrouwen. ‘Nu we zelf kunnen beslissen en niet gebonden zijn, willen we samen met detaillisten een zo hoog mogelijke doorverkoop realiseren. Omruilen, toewijding, gezamenlijke groei en tijdig bijsturen zijn daarbij essentieel.’ Op Modefabriek vind je Aímée the label hal A, stand B630.

3. Lollys Laundry

Lollys Laundry, gevestigd in Kopenhagen, werd in 2007 opgericht als antwoord op de wens om een garderobe te creëren die je meeneemt van een dag op kantoor tot een avondje in de stad, van een (werk)lunch in het park tot een festival. Een garderobe die je sterke basics, kleurrijke prints en eigenzinnige details biedt die met dat beetje extra toevoegen. Een kledingkast voor het leven terwijl het zich ontvouwt, waardoor je een gevoel van vrijheid krijgt om te doen wat je wilt. En dat is precies wat je wil als vrouw, niet? Kort samengevat: Lollys Laundry geeft je de mogelijkheid geeft om te wisselen in esthetiek en stijl aan de hand van een of twee items. ‘Easy to wear with casual coolness, dat is waar LollysL aundry voor staat en voor gaat.’ Op Modefabriek vind je Lollys Laundry in hal B, stand B506.

4. MY ESSENTIAL WARDROBE 

Bij MY ESSENTIAL WARDOBE wordt een ode gebracht aan de onvolmaakte vrouw. Want, we zijn allemaal perfect onvolmaakt. En dat is precies wat jou, jou, maakt. Echt, mooi, bijzonder. Eigen! Met een ontwerpfilosofie gebaseerd op het feit dat stijl geen leeftijd kent, wil het Deense label vrouwen helpen een essentiële garderobe op te bouwen die nooit uit de mode raakt, bestaande uit stukken die ze keer op keer willen dragen. En op den duur kunnen doorgeven, wanneer gewenst. ‘Vrouwen verdienen het om zich zowel mooi als zelfverzekerd te voelen in de kleding die ze dragen, daarom ontwerpen we kleding die vrouwelijk en moeiteloos is en perfect past bij alle verschillende silhouetten van het vrouwelijk lichaam. Wij vieren de vrouw!’ Op Modefabriek vind je MY ESSENTIAL WARDROBE in hal B, bij stand B524.

5. ALIX The Label 

ALIX The Label staat voor no-nonsense fashion met een vleugje rock ’n rollen glamour. En dat gaat hand-in-hand met avontuur. Voor een wereldreis vol met glamour, maar wel met het concept van ‘lokaal’ voorop. Dat betekent dat duurzaamheid ook belangrijk is voor ALIX The Label, want je hebt pas echt wat aan de wereld als we allemaal kunnen genieten van al het moois wat deze planeet te bieden heeft. De collecties van ALIX The Label zijn stuk voor stuk gevarieerd, gedurfd, on trend en – belangrijk – super comfortabel. ALIX The Label is er voor vrouwen met lef, ongeacht hun leeftijd. ‘Geïnspireerd voor en door wereldvrouwen.’ Op Modefabriek vind je ALIX the Label in hal A, bij stand A222.

6. Neo Noir

Het Deense vrouwenmodemerk Neo Noir speelt snel in op nieuwe trends, maar wil zich wel onderscheiden op het gebied van fast fashion. Dankzij een eigen kantoor in China kan het merk sneller schakelen en inspelen op de trends. De productietijd is dan ook maar drie tot zes weken. Er zijn geen seizoenscollecties, maar elke week zijn er nieuwe stijlen. Het merk heeft ook geen vastomlijnd DNA, want het wil flexibel zijn en de trends kunnen volgen, zoals een kameleon die van kleur verandert op basis van de omgeving. In Scandinavië heeft het merk inmiddels een stevige positie en het is klaar om de rest van Europa te veroveren. ‘If a womans best friend is diamonds, we guess fashion comes right after.’ Op Modefabriek vind je Neo Noir in hal A, bij stand A412.

7. PENN&INK N.Y

Een mooi merk met al heel wat jaren ervaring dat iedere collectie wéér iets nieuws brengt. Maak kennis met de herfst/wintercollectie 2024 – een verkenning van het gevoel van vrijheid dat al sinds het begin in het DNA zit van het Nederlandse vrouwenmerk. Ontworpen met passie, liefde en gevoel. Penn&Ink N.Y leeft zich in op wat zich afspeelt in het moment, waar heeft de moderne vrouw behoefte aan? Wat voelt ze? Waar verlangt ze naar? Penn&Ink N.Y vindt het belangrijk dat je altijd draagt wat bij je past. Je hoeft geen trends te volgen om je lekker te voelen in onze kleding. Je bent vrij om daar volledig je eigen outfits in te kiezen. ‘Wij houden van botsende stijlen, mis matchen en het hoeft niet te kloppen, maar mag natuurlijk wel. Want draag waar jij als vrouw voor staat. Dat vinden wij belangrijk en vanuit die visie worden al onze collecties ontworpen.’ Op Modefabriek vind je PENN&INK N.Y in hal B, bij stand B708.

8. MSCH Copenhagen 

De basis is de Scandinavische minimalistische stijl met de focus op eenvoud en functionaliteit. Dat in combinatie met het gebruik van natuurlijke materialen en neutrale tinten, zoals wit, grijs en zwart, maar ook aardse en afgezwakte kleuren. Het geheel is clean, maar toch vrouwelijk. Het merk heeft 20 winkels in Denemarken, Noorwegen en Nederland. Sinds 2016 breidt het merk in Europa ook uit via wholesale, met 1.300 verkooppunten in 14 Europese landen als resultaat. ‘Onze diversiteit en veelzijdigheid zal – hopelijk – elke vrouw op een een of andere manier aanspreken.’ Op Modefabriek vind je MSCH Copenhagen in hal A, bij stand A414.

P.S. Dit is natuurlijk nog maar een kleine greep van alle 380+ vrouwenmodemerken die in januari 2024 op Modefabriek staan. Klik hier voor de complete brand list. Zien we je daar?