TOP

I Love Illustration Gallery kondigt eigen bureau aan, Tod’s lanceert limited edition collectie, gewijd aan Venetië en een nieuwe webshop voor Norah

I Love Illustration Gallery kondigt eigen bureau aan, Tod's lanceert limited edition collectie, gewijd aan Venetië en een nieuwe webshop voor Norah. Dit lees je in het nieuwsoverzicht van 17 april.

Beeld: I Love Illustration

I Love Illustration Gallery kondigt eigen bureau aan

De I Love Illustration Gallery in Amsterdam kondigt aan dat ze hun eigen bureau starten, genaamd I Love Illustration Agency. Het hoofddoel is om kunstenaars en merken met elkaar te verbinden. Merken die op zoek zijn naar illustraties voor commerciële campagnes of redactionele projecten kunnen bij dit bureau een passende match vinden, aldus Anneke Krull, de oprichter, in een persbericht. De officiële lancering staat gepland op 8 mei. I Love Illustration Agency vertegenwoordigt een selecte groep illustratoren die opvallen door hun unieke stijlen. Enkele namen uit de mode-illustratiewereld die verbonden zijn aan het bureau zijn Piet Paris, Astrid X Vos en Julian Stips. Het bureau streeft naar een gevarieerde line-up van talent, waar zowel bekende als opkomende namen uitblinken.

Tod’s lanceert limited edition collectie, gewijd aan Venetië

Het Italiaanse schoenenmerk Tod’s lanceert een limited edition collectie gewijd aan Venetië: de iconische Gommino en de T Timeless shoppingtas, geïntroduceerd tijdens de pre-opening dagen van de Biënnale Arte 2024. De collectie is een voorbeeld van ambachtelijke uitmuntendheid, gemaakt van het beste kalfsleer, afgewerkt met een speciale behandeling die zijn natuurlijke uitstraling behoudt en zijn transparantie versterkt. Met een sterke, verfijnde en moderne stijl omvat deze limited edition handgestikte Gommino’s in zowel heren- als damesversies en de T Timeless shoppingtas, vervaardigd met overlappende panelen van luxueus leer, gevoerd met suede kalfsleer en gesloten met dubbele handvatten. Een volledig met de hand vervaardigd meesterwerk. Als eerbetoon aan de stad Venetië zijn twee nieuwe kleuren geselecteerd voor beide modellen: Tiziano rood en het diepe blauw dat de kleuren van de lagune oproept. De collectie zal te koop zijn vanaf 19 april 2024, uitsluitend verkrijgbaar in de nieuwe boetiek in Venetië aan Calle XXII Marzo en op tods.com.

Een nieuwe webshop voor Norah 

Het Nederlandse modelabel Norah heeft een nieuwe webshop gelanceerd. De shop is volledig herbouwd en heeft een nieuwe uitstraling en een verbeterde gebruikerservaring. Dit is belangrijk omdat meer dan 40 procent van de klanten van Norah zowel online als offline winkelt. De nieuwe webshop is ontwikkeld door het bureau XSARUS op basis van Shopware 6. Norah ontwerpt al bijna 10 jaar mooie en betaalbare damesmode. Het bedrijf heeft inmiddels meer dan 90 winkels in Nederland en enkele in België. Het hoofdkantoor is gevestigd in Alkmaar. Naast de vele fysieke verkooppunten is de webshop een essentieel distributiekanaal voor Norah. De herlancering had tot doel een naadloze winkelervaring te creëren waarin online- en offline-werelden samensmelten waarbij alles draait om inspiratie en een eersteklas klantbeleving. Het resultaat is een performante, inspirerende en gebruiksvriendelijke webshop met een uitgebreid scala aan functies, waaronder visueel indrukwekkende en gemakkelijk te bewerken landingspagina’s.