TOP

De reden om te investeren in vintage tassen

Als we het hebben over investeren, dan denken we natuurlijk niet direct aan het kopen en vooral ook bewaren van een vintage tas. Toch blijkt dat dit een best lucratieve business is, net zoals dure horloges. Als we kijken naar bijvoorbeeld het rendement op een Rolex horloge, dan zien we dat deze in de afgelopen jaren met gemiddeld zo’n 8 procent is gestegen. Niet slecht, toch? Dit is dus ook het geval wanneer je investeert in de juiste tassen. Een eenvoudige handtas van Guess waar er ontzettend veel van zijn gemaakt is natuurlijk niet interessant. We hebben het dan wel over de Chanel, Gucci en Louis Vuitton tassen. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat we je nieuwsgierig hebben gemaakt, leggen we je precies uit waarom investeren in vintage tassen best interessant kan zijn.

Beeld: Pixabay

Potentiële waardestijging

Investeren doen we natuurlijk omdat we denken dat ons vermogen stijgt. Waar de een op zoek gaat naar de beste spaarrente en zijn of haar geld veilig op de spaarrekening zet,
neemt de ander liever wat meer risico en schaffen ze een of meerdere dure tassen aan in de hoop dat ze in waarde stijgen. Vintage tassen van gevestigde designer merken, zoals Chanel, Hermes en Louis Vuitton, hebben bewezen een sterke waardevastheid te hebben en kunnen zelfs in waarde stijgen na verloop van tijd. Dit komt door de zeldzaamheid, kwaliteit en tijdloze ontwerpen van deze tassen. Natuurlijk is dit ook deels afhankelijk van hoe de economie ervoor staat, maar zien we wel dat dit in bijna alle gevallen naarmate de tijd vordert, stijgt in waarde.

Een tastbaar bezit

Veel mensen vinden het belangrijk om te kunnen investeren in een tastbaar object. Daarbij maakt het niet uit of het nu gaat om kunst of dus een mooie vintage tas. In tegenstelling tot
aandelen en andere soortgelijke beleggingen, kun je een tas daadwerkelijk vasthouden en heb je deze ook fysiek in je bezit. Je kunt er zelfs voor kiezen om hem te dragen. Hoewel dit niet verstandig is en het ook kan zorgen voor een vermindering in waarde, zien we toch dat er ook mensen zijn die ze gebruiken om te dragen. Heb je voldoende geld, dan kun je er ook voor kiezen om er twee te kopen. De ene tas voor het dragen en de ander als belegging.

Weet wat je koopt

Het kopen van aandelen is een totaal ander verhaal dan wanneer je een tas koopt. De meeste mensen kennen Shell, Tesla en Apple wel, maar als we kijken naar tassen, dan is het niet alleen het merk waar je goed naar moet kijken, maar ook het model en de staat waarin de tas verkeert. Beter is dan om je geld in een spaardeposito te storten, zodat je zeker weet dat je gedurende een bepaalde periode een vast percentage rente krijgt. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat wanneer je een tas koopt waarvan er toevallig veel meer zijn gemaakt dan een ander model, de kans op een flinke waardevermeerdering klein is en ook veel langer zal duren.