TOP

Close-up: Mariëlle Ehren – Verhulst

Wie is Mariëlle Ehren-Verhulst, de eigenaresse van modeagentschap Sterre & Stijl? Wat vindt ze soms lastig aan werken in de moderetail, wat zou ze nog graag willen leren, en wat zit er standaard in haar tas?

Beeld: Annette van Citters Fotografie

Je agentschap bestaat 25 jaar, wat is jouw geheim?

‘Dat mijn werk mijn passie is! Ik doe wat ik het liefst doe, namelijk werken in de mode voor mooie merken en samen met gepassioneerde mensen. En dat al 25 jaar lang… Ik heb een persoonlijke approach, ik geef vakkundig advies en ik kom uit Brabant: mijn gastvrijheid en eigenwijsheid zijn van het huis.’

Wat vind je soms lastig aan werken in de moderetail? 

‘Dat het zo vluchtig is… Een snelle markt, met zoveel collecties, zoveel merken en zoveel trends die elkaar blijven opvolgen. Aan de andere kant gaat de consument nu – gelukkig – duurzamer denken en bewustere keuzes maken. De winkels van morgen zullen zich dan ook moeten blijven onderscheiden en de wensen van de consument in de gaten moeten blijven houden. Dat zijn mooie ontwikkelingen.’

Wat is jouw meest waardevolle levensles? 

‘Dat er dingen in je leven gebeuren die je wereld helemaal op z’n kop zetten. Dat overkwam mij afgelopen zomer, toen een dierbare vriend en collega het leven niet meer zag zitten en de tijd liet stilstaan.’

´De winkels van morgen zullen zich moeten

blijven onderscheiden’


Wat zou je graag nog willen leren? 

‘Minder vluchtig te leven, meer bewust te genieten.’

Je ultieme comfortfood?

‘Take-away; Thais en Indonesisch staan op een gedeelde eerste plek.’

Waar ben je bang voor? 

‘Dat mijn auto niet start als ik naar een belangrijke afspraak moet.’ 

Waar denk je het meest over na?

‘Hoe de branche zich gaat ontwikkelen. Welke winkels overleven deze snoeiharde onlinewereld? Hoe vergrijst de detailhandel en welke jonge generatie durft nog een winkel te starten? Maar ook: hoe lang bestaat de functie agent nog? En tóch denk ik dat de stenen winkel zal blijven bestaan. Consumenten hebben behoefte aan beleving in de winkelstraat.’ 

Wat zit er standaard in je tas?

‘Mijn tasjes zijn niet groot. Ik heb de Longchamp Le Pliage Original mini XS in alle kleuren; daar past nét mijn iPhone en lipgloss in, geen leesbril.’

Geluk is voor jou…

‘Genieten van de kleine dingen die op mijn pad komen. En mezelf omringen met mensen van wie ik energie krijg, dat is voor mij geluk.’ 

Met welke merken zou je nog willen werken?

‘Dat vind ik een moeilijke vraag. Misschien wil ik ooit een goed Nederlands idee samen met een Nederlandse ontwerper groot gaan maken.’

Lacht altijd om…

‘Het feit dat ik me al 25 jaar staande weet te houden in deze ietwat grillige branche. Hoe? Door altijd net buiten de lijntjes te kleuren.’ 

Wie is je held(in)?

‘Mijn Omi, een wereldmens! Ik bewonder haar om wie ze was en hoe ze in het leven stond, ze plukte de dag. Ik schijn veel van haar weg te hebben.’ 

Tot slot: heb je nog dromen en doelen met Sterre & Stijl?

‘Zeker, Sterre & Stijl Interieur staat nog op de planning.’

Benieuwd naar het begin van Sterre & Stijl? Lees dan dit interview met Mariëlle terug!