TOP

Zweeds modemerk verkast distributie naar Almelo, helft winkels over 5 jaar gewijd aan beleving en Guts & Gusto wil over de grens

Naar verwachting wordt in 2025 de helft van de winkel aan beleving gewijd. Dat blijkt uit het How To Shop-onderzoek van winkelvastgoedpartij Unibail-Rodamco-Westfield onder duizend Nederlanders. Verder: Het Zweedse modemerk Chiquelle gaat leveren vanuit Almelo en Roetgerink Mode vindt een nieuwe voorzitter voor Roetgerink Foundation. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 14 januari.

Helft winkels over 5 jaar gewijd aan beleving

Naar verwachting wordt in 2025 de helft van de winkel aan beleving gewijd. Dat blijkt uit het How To Shop-onderzoek van winkelvastgoedpartij Unibail-Rodamco-Westfield onder duizend Nederlanders, waar Retailtrends over schrijft. Nederlandse consumenten vinden nu al dat een derde van de vierkante meters aan beleving besteed moet worden. Beleving moet volgens de ondervraagden terugkomen in de winkel als een creatieve ervaring, meditatie of iets cultureels als theater. Bovendien wil een derde inspirerende winkels die een creatiever gebruik van producten stimuleren en zegt 39 procent in de toekomst persoonlijke hulp te willen krijgen bij het uitzoeken van het perfecte product voor zichzelf. Uit het onderzoek blijkt verder dat de overgrote meerderheid geniet van fysiek winkelen en tachtig procent graag vrij wil kunnen rondkijken door verschillende collecties.

Zweeds modemerk verhuist distributie naar Almelo

Het in Stockholm gevestigde modemerk Chiquelle heeft in de eerste week van januari hun magazijnactiviteiten van Arlanda, Zweden naar Nederland. Chiquelle is naar eigen zeggen ‘een van de snelstgroeiende modemerken in de Scandinavische landen’. De distributie is ondergebracht bij Bleckmann DC in Almelo.”Het nieuwe magazijn bevindt zich op een strategische locatie in het centrum van het economische hart van Europa, de Scandinavische mediterrane corridor en het kruispunt van de Noord- en Oostzee”, aldus het persbericht. In Almelo zal ook een operationeel team en vertegenwoordigers van Chiquelle aanwezig zijn.

Modeketen Guts & Gusto denkt aan vestigingen over de grens

Guts & Gusto wil in de toekomst winkels openen in België en Duitsland. Dat vertelt oprichter Henrike ten Voorde in een interview met RetailTrends. Het Nederlandse bedrijf heeft een webshop en vier filialen in zijn thuisland. In maart opent de retailer zijn vijfde zaak in Groningen. Online zijn de kleding, schoenen en mode-accessoires van Guts & Gusto al verkrijgbaar in Duitsland en België. Ten Voorde geeft aan dat ze daar in de toekomst ook fysieke winkels wil openen. Ook in eigen land mikt ze op uitbreiding van het aantal winkels, maar mogelijke locaties wil ze niet noemen.

Amsterdam Fashion Academy overgenomen door Italiaanse business school

De Italiaanse Luiss Business School (LBS) neemt de Amsterdam Fashion Academy (AFA) over. Het is de eerste buitenlandse overname, zo meldt LBS in een persbericht. Amsterdam moet een hub worden voor de internationale activiteiten en een opleidingsplek voor jongeren in Noord-Europa. De Amsterdam Fashion Academy is in 2013 opgericht Met ongeveer 200 studenten, waarvan 73% uit 20 verschillende landen over de hele wereld, staat AFA hoog aangeschreven, met veel aandacht voor academische kwaliteit en voor de verhouding tussen studenten en docenten.  De komende twee jaar zal het aanbodportfolio van AFA worden herzien en geïntegreerd: de start van 15 cursussen – Master en Executive – wordt verwacht in 2020 – 2021.

Roetgerink Mode vindt nieuwe voorzitter voor Roetgerink Foundation

De Roetgerink Foundation, een initiatef van Roetgerink Mode uit Enter, levert al 5 jaar een bijdrage aan het welzijn van kinderen, gezinnen en de maatschappij in het algemeen. De Roetgerink Foundation ondersteunt hiertoe hulpbehoevende gezinnen in een ruime regio rond Enter en een schoolproject in Karatu, Tanzania. Na vijf jaar draagt Enternaar en oud-burgemeester van Wierden en Twenterand, Bernard Kobes het stoje over aan Frans Poelman. Hij is bijna 40 jaar directeur geweest van de voormalige Enterse basisschool de Jozefschool, is inmiddels met pensioen, maar in zijn vrije tijd betekent hij nog altijd veel voor de Enterse gemeenschap. Paul Roetgering zag in Frans Poelman dan ook een logische nieuwe voorzitter voor de Roetgerink Foundation, die geen nee kon zeggen tegen de uitnodiging.