TOP

Zorgen om januari-editie Bread & Butter

Het vakblad Schuhkurier meldt dat er zorgen zijn om de Berlijnse modebeurs Bread & Butter. Tot nu toe zouden er slechts 50 merken op de beurs staan.

Op 28 november meldt het Duitse schoenenvakblad Schuhkurier dat er geruchten zijn dat de Bread & Butter wel eens afgezegd kan worden. Volgens bronnen van Schuhkurier, die naar eigen zeggen doorgaans goed geinformeerd zijn, hebben tot nu pas 50 merken bevestigd dat ze op Bread & Butter zullen staan. Daarmee zijn twee hallen te vullen. Dit zou blijken uit de inrichtingsplannen van de beurshal die zijn rondgestuurd aan de exposanten.

Hierdoor is enige onrust ontstaan onder de exposanten, aldus Schuhkurier. Een woordvoerder van een merk dat op de beurs zal staan – niet met naam en toenaam vermeld – meldt aan Schuhkurier: “Er heerst veel onzekerheid in de branche.”

Eerder kondigde beursbaas Karl-Heinz Müller nog aan dat er 250 merken op de beursvloer te zien zouden zijn. De beursorganisatie heeft, ondanks herhaalde verzoeken van Schuhkurier, nog geen reactie gegeven op de onstane onrust.

In de afgelopen weken hebben verschillende merken voor andere modebeurzen gekozen dan Bread & Butter.  Birkenstock en Mustang hebben gekozen voor Panorama en Floris van Bommel kiest dit seizoen voor Premium. Ook Clarks en Timberland hebben Bread & Butter de rug toegekeerd.

Bron: Schuhkurier: Bread & Butter: Januar-Termin vor Absage?