TOP

Zomermode van Frans Molenaar in zwart-wit

Politici, zakenvrouwen en andere bekende dames waren weer volop aanwezig tijdens de zomermodeshow van couturier Frans Molenaar in het Amstel Hotel op zondag 7 maart 2010. De 89ste collectie van deze nestor van de Nederlandse mode was dit keer geheel in zwart en wit uitgevoerd.

Zagen we bij de zomercollectie voor 2009 van ontwerper Frans Molenaar ferrarirood, stevige pastels en contrasterende kleuren, deze zomer gaan de dames van Frans geheel in zwart-wit gekleed. Badkleding, mantelpakjes, jurkjes en avondkleding: alles was slechts in deze twee uitersten uitgevoerd, slechts bij een japon maakte Frans gebruik van grijs als ondergrond voor een motief.

De stofkeuze en de gebruikte prints en andere details waren daarentegen bijzonder gevarieerd. Jasjes waren er in zacht en soepel leer voor de bekende getailleerde modellen met klokkend schootje en klassieke kraag, en in een steviger leersoort bij rechte hooggesloten mao-jasjes met een opstaande kraag voor de vollere vrouw. De pantalondraagster kon kiezen uit een model in dunne zijde bedrukt met reuzenpolkadots naast een stevige broek in een witte stof met flockprint-effect, wat voor een totaal ander uiterlijk zorgt.

Sommige prints waren wel erg fors en de breedtestrepen over klassieke jurkjes flatteren voornamelijk lange en ranke vrouwen, maar het totaalbeeld van Frans is wel uiterst draagbaar. De silhouetten en belijningen, de details en accessoires kennen we van eerdere collecties, maar dankzij het feit dat Frans zich dit keer beperkt heeft tot zwart en wit, zien alle modellen er toch als nieuw uit. En voor de doelgroep van Frans Molenaar is dat het belangrijkst: een goede snit, kwaliteit en niet te extreem. Kortom, Frans toonde een onberispelijke zomercollectie waarin iedere vrouw zeker weet dat ze smaakvol gekleed voor de dag komt.