TOP

Zomer/voorjaar 2013: bizarre beachwear & 50 tinten lingerie

Voor beachwear zijn het komende SS 2013-seizoen talloze klassiekers uit de kast getrokken, zoals de blauw, wit, rode maritiemstreepjes, de (nog) felle(re) bloemenprints die vorige zomer massaal aanwezig waren en het klassieke zwartwit.

Gelukkig is er daarnaast een heleboel nieuws in zicht. Dat zijn onder andere over de top prints, ultrasexy lingeriemodelletjes en opvallende details.

Pin up
Veel ontwerpen vallen op door vintage-invloeden à la Hollywood pin-ups: hoge tailles, speelse schootjes en hipsters. Deze pin-ups zie je onder andere terug in de collecties van Passionata en Guess. In aanloop naar Valentijnsdag zie je veel roze en sorbettinten, kant, balconettes beha’s en jarretelles. Niet alleen reguliere lingerie gaat voor sexy: shapewear wordt niet alleen effectiever maar ook met het jaar mooier, zoals in de collecties van Triumph, Maidenform, Spanx en Chantelle. Kwam shapewear voorheen vooral in de vorm van broekjes en hemdjes, tegenwoordig breidt het shapen zich uit naar mouwen, active wear en zelfs mannen moeten er dit jaar aan geloven.

50 Shades
Het lijkt erop alsof de 50 Shades trilogie ook in de Nederlandse lingeriecollecties is doorgedrongen. Voor het echte 50 Shades gevoel denk je in eerste instantie aan merken als Agent Provocateur of Implicite, terwijl minder voor de hand liggende merken als Freya of Hunkemöller – met het nieuwe label Private – inmiddels ook diverse uitdagende accessoires en lingerie verkopen. Denk aan maskers, handschoentjes van kant of satijn, olie en kaarsen.

Eyecatchers
Vorige jaar werden de bloemenprints in de beachwearcollecties steeds opvallender, dit jaar zijn ze niet alleen fel en bont van kleur, ze zijn er ook als all over digitale print. Dierenprints zijn niet beperkt tot de bekende luipaardvlekken of zebrastrepen: het zijn eyecatcher in de vorm van leeuwenkoppen of ander exotisch wild. Beachwearaccessoires worden een vaste waarde in elke serieuze collectie, steeds vaker zijn dat chique flaphoeden of tulbanden, poncho’s of tassen. Wie minder de aandacht wil trekken aan het zwembad of op het strand: er is volop keuze uit preppy maritiem, colour blocking met een minder fel kleurenpalet zoals rood, zwart, wit en grijs en er zijn diverse lichtgewicht poncho’s, kaftans en zomerjurken die het lichaam subtiel bedekken. Hoofddeksels worden dé zomeraccessoire van 2013, met tulbanden als absolute nummer één.