TOP

Zomer 2012: sportieve event tips

Sportmerken Nike, Naish en O'Neill zorgen ervoor dat je deze verhitte sportzomer in stijl kan afsluiten. Wat dacht je van een filmmarathon waarbij surfen centraal staat op het strand in Zandvoort. Daag jezelf en je verkoopteam uit tijdens een SUP-race in Amsterdam op de Bosbaan. Of deel je liefde voor hardlopen tijdens een bezoek aan de expositie 'Romance of Running'.

Filmvoorstellingen op het strand
De stichting ‘Free Your Dreams’ organiseert op zaterdag 25 augustus voor de 3e keer het Surf ‘n Beach Filmfestival bij beachclub ‘The Spot’ in Zandvoort. In samenwerking met O’Neill worden filmmarathons georganiseerd waarbij ‘The Surfing Lifestyle’ centraal staat. Het platform biedt ruimte voor allerlei bijzondere films over kitesurfen, golfsurfen, windsurfen en natuurlijk ook over de nieuwste trend op watersportgebied zoals het ‘Stand Up Paddleboarden’. Toegang is gratis, maar een donatie wordt op prijs gesteld. Bekijk het volledige filmaanbod op de website.

Naish organiseert SUP-race
Na stand up paddle races in Harderwijk en Groningen organiseert Naish op zondag 2 september 2012 de tweede ‘Battle of the Fastest’ in Amsterdam op de Bosbaan. De Battle of the Fastest zijn vier long distance stand up paddle races welke plaatsvinden in Nederland: Harderwijk, Groningen, Amsterdam en Makkum. De derde Battle of the Fastest vindt plaats tijdens de Dutch Paddling Championships. Het gehele weekend staat in het teken van watersport. Er worden kanowedstrijden, drakenbootraces en een SUP-race georganiseerd op de Bosbaan in Amsterdam. In tegenstelling tot de andere Battle of the Fastest races wordt er geen 12,5 km maar een 9 km lange SUP-race gepeddeld. Tussen 11.30 en 12.30 uur worden er tevens gratis SUP-clinics georganiseerd. Kijk voor meer informatie op de website.

Romantisch hardlopen met Nike
In het Amsterdamse Vondelpark is er nog t/m 24 augustus 2012 de expositie de ‘Romance of Running’ te zien. Zes kunstenaars hebben zich laten inspireren door de favoriete hardloopplekken van de vijf bekende Nederlanders Arie Boomsma, Faberyayo, The Flexican, MC Melodee en Saar Koningsberger. In het voormalige filmmuseum in hartje Vondelpark zijn de zes indrukwekkende kunstobjecten te zien en daarnaast kan je hier ook de laatste updates krijgen over de Nike+ Running App, de nieuwste Nike Lunar Glide+ schoenen testen en de laatste weetjes/tips voor je ‘rondje Vondelpark’ van één van Nike’s personal trainers krijgen. Entree is gratis.