TOP

Zo doe ik het: branchegenoten over een gezamenlijke kindermodebeurs

Regelmatig legt Bengels een actuele kwestie voor aan een winkelier. In deze 'Zo doe ik het' vertellen branchegenoten in het kindermodesegment waarom zij liever een gezamenlijke kindermodebeurs hebben.

Carla van Dam, styliste van Pen en Muis bezoekt beide beurzen:
“De scheidslijn tussen beide beurzen voelt niet prettig. Kleine Fabriek en Just Kidz zetten ieder een eigen segment neer, maar ik vind dat je het aan de bezoekers moet overlaten welke merken zij inkopen. Samen op een locatie is bovendien praktischer. Nu ga ik met de auto, want de pendel rijdt niet frequent genoeg en neemt teveel tijd. Dit kost mij parkeergeld. Als styliste heb ik er geen moeite mee wanneer de merken van beide gemixt werden. Ik ga voor de inspiratie en die vind je toch wel, net als in een gezellige stadswijk waar kleuren en geuren aanwezig zijn. Ik houd niet van hokjesgeest.”

Weini Kok van Babymerkkleertjes.nl:
“Samenvoegen is een goed idee. Een dag is te kort om twee beurzen te bezoeken. Op een gezamenlijke beurs kun je het beste bepaalde merken per segment bij elkaar te zetten. De meeste inkopers zullen een doel hebben en dus is het handig om dat bij elkaar te zien. In begin bezocht ik Just Kidz wel. Nu is dat alleen nog de Kleine Fabriek. Als je op de ene beurs begint, heb je voor de andere te weinig tijd, ook al begin je de dag met Just Kidz. De Rai vind ik een goede locatie voor een gezamenlijke beurs.”

Jenny Nijenhuis, eigenares van Jennys Kinderkleding in Winterswijk betrekt al haar merken van Just Kidz:
“Ik vind Just Kidz een leuke beurs, zoals No Kidding was. De keus voor mijn merken heeft daarmee te maken. Dit seizoen ben ik voor het eerst alleen naar Just Kidz geweest. De entree van Kleine Fabriek vind ik drempelverhogend. Ik denk dat veel Just Kidz exposanten graag naar Kleine Fabriek zouden willen overstappen. Als beide beurzen samengaan is het belangrijk om het hogere segment te groeperen. De modeshow van Just Kidz zou een enorme toevoeging zijn. Dus waarom niet alles op een locatie en dan het liefst centraal in het land: in Houten.”

Willem Heijmans van Oxxy is exposant van Just Kidz:
“Het aantal voorstanders van een gezamenlijke beurs valt me tegen. Ik heb het idee dat de poll schuin getrokken wordt. Zou je de vraag voorleggen aan uitsluitend detaillisten dan denk ik dat er meer voorstanders uitrollen. Het doet er niet toe wat leveranciers ervan vinden. Het gaat erom wat de winkelier wil. Het moet hem zo gemakkelijk mogelijk gemaakt worden. Geen parkeergeld en geen entree en voor de exposant een prijs die hij hoeft te weigeren. Het Euretco-gebouw in Houten ligt centraal, maar is te klein. Dan moet je splitsen en destijds de doodssteek geweest voor No Kidding. De Rai is duur en lastig te bereiken vooral op maandag. De Jaarbeurs Utrecht is een stuk goedkoper. De Brabanthalen zou ook kunnen of de Evenementenhal Gorinchem.”

Lees hier wat Kleine Fabriek en Just Kidz vinden van een gezamenlijke kindermodebeurs