TOP

Zien: de nieuwste wollen denim pakken [video] *

Denim en wol zijn altijd goed. Een pak ook. En dus brengen pakkenmakers The Makers, The Woolmark Company en wever Berto drie wollen denim pakken op de markt.

Tijdens Blueprint – tijdens de Amsterdam Denim Days – afgelopen vrijdag, was het flink druk in de ‘concept space’ van The Woolmark Company, The Makers en Berto. Iedereen wilde de nieuwe 3×8 collectie, genoemd naar de drie verschillende draagmomenten in een dag, zien. En volgens Olaf van der Male, business development manager bij The Makers, zijn de eerste aanvragen er ook al. Vooral van gerenommeerde jeanswinkels, maar de pakken kunnen evengoed bij jeansgerelateerde mannenmodezaken hangen. “De eerste blije klant staat al genoteerd: een man die gaat trouwen, maar eigenlijk geen pak aan wilde. Deze denim pakken vond hij toch wel heel tof.”

Denim smoking

De 3×8 collectie biedt drie diverse pakken: een urban pak; voor het dagelijks gebruik, met speciale features voor fietsers als magneten in de broekspijpen en knoopjes aan de binnenkant van het jasje, zodat het niet openwaait tijdens het fietsen. Het loungepak is deels gevoerd en ongestructureerd, met een relaxte broek. Voor meer formele gelegenheden is er de denim smoking.

Wasbare Merino wol

De collectie is uitgevoerd in een vernieuwende wollen denimstof, die voor 65 procent uit wasbare Merino wol en voor 35 procent uit katoen bestaat. Berto produceerde het warme, zachte en elastische materiaal op jaren ’50 weefmachines in de speciale afdeling voor high-end denimwear ‘Blue Selvedge’.

Nieuwe klanten

Volgens Van der Male zijn de pakken vooral bedoeld voor nieuwe klanten – ook vrouwelijke pakkenliefhebbers (!) – die voorheen wegbleef van conventionele pakken. “De jongens die zijn opgegroeid in jeanswinkels met hippe jonge mensen, hebben uiteindelijk ook de behoefte om een stap verder te gaan. Alleen vinden ze dan soms geen pak in hun stijl. Met deze ‘young tailoring’ brengen we pakken in hun beleveniswereld.”

Bekijk hier de video waarin Olaf van der Male de bijzondere features van de wollen denim pakken uitlegt.