TOP

Zesde editie Just Kidz vierde winters feestje

De alweer zesde editie van de kinderbeurs Just Kidz vond afgelopen weekend plaats, tegelijk met de Kleine Fabriek. Met zondag een rustige en maandag volgens de standhouders een betere dag kijkt Just Kidz terug op een geslaagd evenement.

Inkopers konden rekenen op een groot aanbod van vaste deelnemers als s.Oliver, Mim-pi, Pom Pom en Another World. Exposant Gerard Voortman van LT-01 kijkt tevreden terug op beide dagen en noteerde 15 afspraken met nieuwe klanten. Ook lanceerde hij zijn nieuwe jeanslijn ‘Eleven’: een compact jeansprogramma met mooi afgewerkte basisjeans om te combineren met de LT-01-collectie.

Naast ‘vaste deelnemers’ contracteerde Just Kidz een aantal nieuwe deelnemers als Mini Nümph, Ej Sikke Lej, RebelQ, D’arlau, Disney Couture, Aricamare en Koolaburra. Dit laatste merk brengt laarzen in verschillende naturellen en pastels op de markt in de sfeer van Ugg. Nieuw is ook het merk Kyriaki van de ontwerpsters Kyra Buil en Bibian van Dooren-Buil. Knopen en bandjes zijn het beeldmerk van het kleurrijke jerseymerk voor meisjes. De collectie omvat wikkelrokjes, tunieken, leggings en shirts – dit alles effen en geprint -, maar ook grof gebreide mutsen en halve wanten met knopen en band. Nieuwkomer was ook RebelQ, het nieuwe glamourmerk voor meisjes dat dit beursweekend met een show in de Efteling werd gelanceerd. Het interessante van de collectie zit ‘m wellicht in de diversiteit: je kunt er zowel een stoere kant mee op als een luxe kant. Echt en fakebont, handgebreide tops, veel zilver, goud en kant zijn de smaakmakers. Er zijn zelfs babyskipakjes helemaal in deze stijl.

Net als voorgaande jaren was er op beide dagen een spetterend optreden van de dansacademie van Lucia Marthas. Djbus verzorgde een relaxte deun tijdens de beurs. Op de eerste beursdag kwamen Ralf, winnaar van het Junior Songfestival, en de nieuwe girl band Girlie5 kwamen optreden. Op zondag was er een pannavoetbal toernooi met (ex-)profvoetballers en balkunstenaars in de centrale hal van het World Fashion Centre. Daar konden sportieve jongens en meisjes hun kunsten te vertonen in een voetbalpiste. In de middenhal was er een kleurwedstrijd voor de kleinere kinderen onder begeleiding van een ijsprins. 

Edwin  Scholten van Blue Seven vond het maandag wat drukker dan zondag. Ook bij andere standhouders blijkt de maandag wat beter bezocht. Waarschijnlijk zijn inkopers het beursweekend gestart met een bezoek aan Kleine Fabriek geweest, redeneert men. Winkeliers waarderen het feit dat er op Just Kidz een ontspannen sfeer heerst waarin je rustig je orders kunt plaatsen.