TOP

Zeeman komt met nieuwe duurzame producten


Zeeman introduceert nieuwe duurzame artikelen als sneakersokken, T-shirts, zwembroeken en jurkjes. De keten wil dat in 2020 een kwart van de totale collectie uit verantwoorde materialen bestaat.

Zeeman heeft het doel uiteindelijk het gehele assortiment te verduurzamen en daarom verwerkt het steeds meer biologisch katoen in producten. In 2018 heeft de textielketen 1.655.513 kilo duurzaam katoen ingekocht via het Better Cotton Initiative, een samenwerkingsverband tussen ontwikkelingsorganisaties, milieu-organisaties en het bedrijfsleven. Dit is ongeveer tien procent van het totaal. Zeeman streeft ernaar dat in 2020 een kwart van het aanbod uit verantwoorde materialen bestaat.

 

Sneakersokken

Vanaf 18 mei breidt Zeeman de collectie uit met een aantal nieuwe duurzame items. Zo brengt het sneakersokken die gemaakt zijn van biologisch katoen en gedumpte visnetten uit de Noordzee. Hiervoor werkt de retailer samen met de organisatie Healthy Seas. Voor mannensokken worden verschillende gerecyclede materialen gebruikt, onder andere van restjes stof die overblijven bij de productie van andere items. 

 

Plastic flessen

Daarnaast worden een mannen T-shirt en een jurk voor vrouwen en meisjes gemaakt van zacht biokatoen. Voor het verbouwen daarvan is minder water nodig en er worden geen giftige pesticiden gebruikt. Voor een mannenzwembroek gebruikt Zeeman polyester uit gerecyclede plastic flessen. Ook maakt het bedrijf bekend geen plastic tassen meer te gebruiken in de winkels. Dit scheelt jaarlijks 40 miljoen tasjes. In plaats daarvan biedt het een statiegeldtas van gerecycled polyester en een bigshopper van gerecyclede cementzakken. 

 

Zeeman duurzaam 3

 

Zeeman duurzaam 4

Zeeman duurzaam 2Zeeman duurzaam 8

Zeeman duurzaam 5

Zeeman duurzaam 6