TOP

Zara opent Nederlandse flagshipstore volgens nieuw winkelconcept [foto’s]

Donderdag 28 mei opent Zara haar eerste Nederlandse flagshipstore volgens het nieuwe winkelconcept aan de Nieuwendijk in Amsterdam.

Zara opent donderdag 28 mei een flagshipstore op de Nieuwendijk in Amsterdam volgens het nieuwe winkelconcept van de keten. Dat meldt Zara in een persbericht. De winkel van 3.300 m2 wordt de op een na grootste in Nederland, de vestiging in de Kalverstraat blijft de grootste. Het nieuwe concept is gebaseerd op vier principes: schoonheid, helderheid, functionaliteit en duurzaamheid. Concreet betekent dit dat de winkel ruimtelijk is opgezet en er neutrale kleuren zijn gebruikt, zoals wit en grijs.

Duurzaam

Verder is er met de bouw van de vestiging aan de Nieuwendijk rekening gehouden met de duurzaamheidscriterea van moederbedrijf Inditex. Zo is het waterverbruik vergeleken met de traditionele winkels met de helft teruggebracht, zijn er aanwezigheidssensoren in het magazijn die het licht met 80 procent dimmen als er niemand aanwezig is en is het hout dat gebruikt wordt in de meubels en de winkel PEFC-gecertificeerd (Programme for the Endorsement of Forest Certification).

De keten heeft het nieuwe concept al eerder geïntroduceerd in New York, Londen, Parijs, Shanghai en België. In Nederland heeft Zara inmiddels 26 winkels.

Zara Nieuwendijk 1

Zara Nieuwendijk 2

Zara Nieuwendijk 3

Zara Nieuwendijk 4