TOP

Zara haalt shirt met ‘Davidster’ uit handel

Het Spaanse modehuis Zara moet alweer een kledingstuk uit de handel halen. Dit keer gaat het om een kindershirtje ‘met een Davidster erop’.

Het is nog maar kort geleden dat Zara een shirt met de opdruk ‘White is the new Black’ uit de handel moest halen omdat het ‘racistisch’ zou zijn. Nog geen twee weken later is het Spaanse modehuis volgens Twitteraars weer in de fout gegaan. Dit keer gaat het om een kindershirtje met een gele ster op de borst. Het shirt kreeg via social media veel kritiek omdat het zou lijken op een Davidster, welke Joden in de Tweede Wereldoorlog gedwongen moesten dragen. Zara heeft het shirt op woensdagochtend uit de handel gehaald.

Excuses
Een woordvoerder van Zara laat aan nu.nl weten: “Het ontwerp was enkel en alleen geïnspireerd op de Sherrifster van de klassieke Western films. Hier zijn absoluut geen bijbedoelingen geweest. Voor de verwarring die we hebben veroorzaakt willen we graag onze excuses aanbieden. Al onze ontwerpen worden van te voren gecontroleerd. Bij Zara had niemand van te voren de link gelegd dat dit als beledigend gezien kon worden. Er is niet goed over nagedacht.’”