TOP

Zantman Modegroep in samenwerking met Bosideng

Zantman Modegroep heeft een samenwerking aangekondigd met het Chinese Bosideng. Het Nederlandse bedrijf gaat het merk representeren bij Nederlandse en Belgische retailers, meldt Zantman Modegroep in een persbericht.

Bosideng staat vooral bekend om de donsjassen en –jacks, voor zowel mannen en vrouwen. Naast het leveren van collecties van het Chinese merk gaat Zantman Modegroep ook winkelconcepten, zoals ‘customised’ shop-in-shops, aanbieden. De shops zullen worden aangepast aan het winkelsysteem van de Benelux.

Levertijd
De Zantman Modegroep meldt dat de verkoopprijs van Bosideng begint bij 119 euro, de marge is 2.8. Het Nederlandse bedrijf levert de jassen in juli en augustus aan retailers. Nog tot eind februari kunnen orders worden doorgegeven. Dit jaar staat Zantman ook met Bosideng op Modefabriek.

Londen
Het Chinese merk opende in 2012 al een winkel buiten Azië. Er werd destijds een flagshipstore geopend in Londen. De Britse ontwerpers Nick Holland en Ash Gangotra hielpen mee met de collecties zodat de kleding beter aansluit bij de wensen van de Britse consumenten. Daarnaast kocht Bosideng het Britse merk Greenwoods, om meer bekendheid te verwerven in Europa.

Bosideng International Holding Company
Het concern heeft in Azië ruim 10.000 eigen winkels en meer dan 30.000 werknemers op de productie. In 2012 boekte het bedrijf een jaaromzet van 1,13 miljard euro en een winst van 120 miljoen euro. Naast Bosideng is het bedrijf ook in het bezit van de merken Snow Flying, Kangbo en Bengen. Daarnaast bezit Bosideng International Holding Company ook Bosideng Man, Jessie en Mogao. Op dit moment is Bosident een van de best verkopende labels in China.

Zantman Modegroep
Zantman Modegroep bestaat sinds 1995 en is gespecialiseerd in dameskleding, gericht op het midden- en hoge prijssegment. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam Zuid-Oost.