TOP

Zalando neemt kapotgemaakte kleding gewoon retour

Hoe ver kun je gaan met je online kledingaankoop van Zalando om hem nog te kunnen retourneren? Drie Belgische dames hebben de proef op de som genomen en wat blijkt: je kunt héél erg ver gaan bij de Duitse webshop.

Een testpanel bestaande uit drie dames heeft behoorlijk wat streken uitgehaald bij Zalando. De kleding die de vrouwen bestelden werd onder andere ingesmeerd met tandpasta en besmeurd met lipstick. Als kers op de taart knipten ze in één van de kledingstukken. Zalando deed echter niet moeilijk, de webshop nam alles zonder commentaar terug.

Op de website van Zalando lijken de regels vrij streng. De kleding moet ongedragen, in originele staat en voorzien van het etiket teruggestuurd worden. Het artikel mag niet vies zijn en moet netjes in de doos zitten.

De reactie van Zalando: “Omdat we met elke klant een goede relatie nastreven, gaan we ervan uit dat niemand geretourneerde goederen bewust beschadigt. Wij geven de klant het voordeel van de twijfel. We willen een relatie van wederzijds vertrouwen.”

Lees vooral even de hele testprocedure (inclusief foto’s) op HLN.be.