TOP

Yarn Unit komt met mannenlijn en webshop

Het Nederlandse Yarn Unit timmert flink aan de weg: het merk opende onlangs een webshop, lanceert een mannenlijn en haalt een nieuwe ontwerper binnen. "Er is veel interesse in ons product", reageert Jan Everard Wiggelinkhuizen.

“Zo is er ontzettend veel vraag naar een mannenlijn van hoogwaardige kwaliteit knitwear”, vertelt Wiggelinkhuizen. “In de winkels hangt zo weinig goeds dat mannelijk en stoer is en de verfijning ontbreekt vaak, terwijl dat juist de kenmerken zijn van de Yarn Unit-look. Ik zie met ons merk direct groeimogelijkheid in de markt.”

Yarn Unit Man is volgens de directeur een absolute stoere lijn van luxe garens met een tijdloze vormgeving. De eerste mannencollectie bestaat uit 35 stijlen van zeven verschillende kwaliteiten die op 5 juli van dit jaar in de showroom hangt. Er worden twee collecties in het jaar gemaakt, waarvan de eerste zomercollectie 2011 in januari wordt uitgeleverd.

Webshop
“We hebben voor een webshop gekozen omdat we de internationale markt willen bereiken. Veel agenten in het buitenland gingen hun eigen weg en er werd steeds slechter betaald, dus daar ben ik mee gestopt. Toch merkte ik dat veel bezoekers uit het buitenland de website bezochten, dus die interesse in het product is er wel”, vertelt Wiggelinkhuizen.

Kunst
In de webshop wordt niet alleen kleding verkocht, maar Wiggelinkhuizen besteedt ook aandacht aan kunst. “Er zijn zoveel kledingwebsites en ik denk dat kunst van toegevoegde waarde is. Ik vind het ook leuk om met kunst bezig te zijn.” Hij is een samenwerking aangegaan met grafisch vormgever Petra Lunenburg, die ingelijste mode-illustraties heeft gemaakt en die ook online te koop zijn. Speciaal voor Vaderdag zal er van haar een ‘fixed gear’-fiets te koop zijn. Ook is er aardewerk verkocht. “Waanzinnig mooi”, vindt Wiggelinkhuizen zelf.

Nieuwe ontwerper
Mark Vorstenbos was een lange tijd de vaste designer van Yarn Unit, maar is hiermee gestopt. “Hij is weggegaan, omdat hij geen andere wegen in wilde slaan”, aldus Wiggelinkhuizen. De mannencollectie is ontworpen door een nieuwe ontwerper, Stéphane Barbier uit Frankrijk. “Hij heeft een andere kijk op dingen. Hij heeft bijvoorbeeld voor dames een vrouwelijke en sexy lijn ontworpen.”

Het Nederlandse agentschap Wig Anthology van Jan Everard Wiggelinkhuizen introduceerde in 2006 het Nederlandse merk Yarn Unit. “Wig, zo noemden ze mij altijd en Anthology betekent ‘the best of’. Dus, the best of wig: de beste merken die ik graag wil vertegenwoordigen. Nieuwsgierig naar de ‘Wig’? Lees hier het interview.