TOP

Xsensible brengt nieuwe sandaal op de markt

Schoenenmerk Xsensible lanceert de speciale Japanse Ippon-ba geta-sandaal.

Xsensible brengt de eerste Japanse Ippon-ba geta-sandaal op de Nederlandse markt. Vanaf mei start de verkoop van de houten sandaal. Dit meldt het schoenenmerk in een persbericht. De sandaal is ontwikkeld in samenwerking met de Japanse ontwerper Tetsuya Nosaka.

Balans

Het Japanse concept zorgt er dankzij het smalle houten blokje aan de onderkant voor dat het lichaam in totale balans is. Het oorspronkelijke ontwerp van de zool is voor de Nederlandse markt iets smaller gemaakt.

De sandaal zal in eerste instantie alleen in de winkel verkrijgbaar zijn zodat consumenten ook persoonlijke uitleg kunnen krijgen over het dragen van de sandaal. Het lopen op de Ippon-ba sandaal zal niet het lastigst zijn voor de consumenten. Vooral het stilstaan zal wennen zijn.

[credit Xsensible]

Effect

De Japanse sandaal is populair om de fysieke en mentale effecten. De Japanse jongeren dragen de sandalen om hun kernspieren te versterken en hun houding te verbeteren. Dit komt door de manier van lopen op de sandalen, waarbij de rug helemaal recht moet zijn. Mentaal merken mensen dit ook. Ze voelen zich letterlijk en figuurlijk sterker en zekerder in hun schoenen staan.

De sandalen zijn te koop vanaf 1 mei voor een adviesprijs van 49,95 euro. Voor meer informatie kijk op www.xsensible.com.

Xsensible -dealers kunnen voor meer informatie een mail sturen aan info@xsensible.com.

[credit Xsensible]