TOP

Wrangler zet in op denim performance [winter 2014-15]

Op de internationale salesmeeting van Wrangler in het Belgische Gent op 10 december, werd duidelijk dat het jeansmerk zich de komende jaren gaat focussen op functionele denim.

“We zien grote kansen voor onze producten waarbij stijl en functie samenkomen”, zegt Davide Matteazzi, senior merchandiser bottoms bij Wrangler. “De markt is enorm.” Het merk gelooft in technologische ontwikkelingen die jeans net dat beetje extra geven en onderscheidend maken van de concurrentie. “Dat een jeans een goede pasvorm moet hebben en er mooi uit moet zien, is niet meer dan logisch”, legt directeur marketing & product Adam Kakembo. uit. “De consument heeft steeds hogere verwachtingen van een product en daar springen wij op in.”

Mannen
Wrangler startte vorig seizoen voorzichtig met de eerste Denim Performance-producten voor mannen. Het jeansmerk produceerde met ‘Water Resistance’ jeans met een onzichtbaar laagje. De coating houdt regen tegen zonder de stof af te sluiten. Ook lanceerde het merk de Texas Tough Max; jeans die twee keer zo sterk zijn als een reguliere spijkerbroek, maar die nog steeds lekker zitten.

Nieuw is het concept ‘Keeps you Warm’. Outdoorjassen en jeans die je warm houden in de kou, zonder dat je gaat zweten wanneer je binnen zit. “Mannen zien er in de winter uit alsof ze gaan skiën. Wie goed gekleed voor de dag wil komen, moet kou lijden”, aldus Kakembo. “Door innovatief gebruik van thermo in mode, combineren we function en fashion. Ze kunnen er nu dus goed uitzien zonder het koud te hebben.”

Vrouwen
‘Live in Denim’ is het nieuwe concept dat Wrangler voor vrouwen heeft ontwikkeld. Net als bij de mannencollecties zijn het jeans met een extraatje. De nadruk ligt bij de vrouwen heel erg op een goede fit en comfort.

‘Live in Denim’ wordt opgesplitst in drie pijlers. “We hadden met Denim Spa al spijkerbroeken met een moisturizer”, vertelt head of design Sean Gorley. “Daar komt in het winterseizoen 2014-2015 Shape Keeper en Silk Soft bij.” Wrangler belooft met Shape Keeper skinny jeans te brengen die niet uitlopen en dus de pasvorm houden. Bij Silk Soft draait het om een loose fit die extra zacht zijn gemaakt door een speciale behandeling. “Real jeans but softer”, verkaart Gorley.

Kakembo benadrukt dat de producten van Wrangler scherp geprijst blijven, ondanks de technologische toevoegingen. “Onze jeans blijven gemiddeld tussen de €75 en €100. Dat vinden we heel erg belangrijk.”