TOP

World Fashion Centre lastig te verkopen

Het World Fashion Centre (WFC) in Amsterdam staat al een geruime tijd te koop. Maar er is een probleem. Makelaar Paul van Zijl van Gool Elburg Vastgoed raakt het modecentrum aan de straatstenen niet kwijt.

Vorig jaar was er bijna een deal gesloten om de drie torens als één pakket te verkopen, meldt Van Gool Elburg Vastgoed aan het Parool. “De opbrengst had in de buurt van de 150 miljoen euro moeten komen. Maar dat lukte niet. De eigenaren hebben uiteindelijk de opdracht teruggenomen. We waren aardig op weg. We hadden een heel verkoopplan klaar, maar toen kwam de vastgoedcrisis.”

Plannen
Tezamen met de verkoop zou er een upgradingsplan worden uitgevoerd, waarbij verdiepingen zouden worden opgeknapt en nieuwe Duitse textielbedrijven worden benaderd met de vraag zich er te vestigen, merkt de krant op uit een vertrouwelijke  verkoopbrochure.

Eigenaar
‘Vooralsnog blijven de torens 1, 2, en 4 in handen van enkele vermogende Zwitserse families, wier contacten vooral lopen via Marina Giori Langes, telg uit de bekende Oostenrijkse ‘glittersteentjesfamilie’ Swarovski’, schrijft de krant. ‘Zij verklaarde de voorgenomen verkoop uit een gewijzigde beleggingsstrategie, zonder die overigens verder toe te lichten.’

Criminaliteit
Toren 3, waar onlangs een grondig politieonderzoek naar witwaspraktijken plaatsvond, is al vijf jaar in handen van een Duits vastgoedfond.