TOP

Wolford SS 2012: jaren ’20 herleven

Opvallende vormen, shapewear en accessoires: zomer 2012 zet Wolford in met diverse eyecatchers.

Wolford breidt uit het komende zomerseizoen. Dat betekent meer keuze in accessoires, shapewearitems in de swimwear en bodywear collecties en opvallende prints.

Jaren ’20
De lancering van alle nieuwe collecties was onlangs in het Amsterdamse fotografiemuseum FOAM. Joyce van Eijk, marketing en sales assistent bij Wolford: “Een deel van de ready to wear doet denken aan de stijl van de jaren ’20: dat uit zich in de art deco-achtige dessins, maar ook in de pauwenprints in zwart/wit. We hebben de stijl van kunstenaar Erté als inspiratiebron genomen. Daarnaast bestaat een groot deel van de opvallende items uit dierenprints.”

Accessoires
Het opvallendste zijn de nieuwe accessoires, deze zijn een verlengstuk van de bekende legwear. Zoals we gewend zijn van Wolford zijn de items op en top vrouwelijk, als extraatje zijn ze ook nog eens veelzijdig te dragen. Van Eijk: “We noemen het beenaccessoires, maar je kunt ze ook om je pols, arm of nek dragen.” De lingeriecollectie bestaat uit veel nudetinten en zwart. Een deel ervan is tegelijkertijd shapewear in de varianten light, medium en strong. Dat geldt ook voor de swimwear. Hier is gekozen voor onder andere zwart, bruin en opvallende roodtinten.