TOP

Winterwereld bij modeshow van Mart Visser

Het Noorderlicht was de inspiratie voor de wintercollectie 2009 van Mart Visser, die hij zaterdag 13 september showde in het Hilton Hotel in Amsterdam. Dat resulteerde in een ingetogen, maar zeer draagbare collectie.

Zijden blouses, klokkende rokken, rechte jasjes, wijde broeken en bontjassen: je loopt er zo in weg. De nieuwe wintercollectie van Mart Visser is boven alles erg draagbaar en ingetogen. Er was nauwelijks een printje te bekennen, maar wel veel donkere tinten, volume-effecten, wikkelvormen en luxe materialen. De grote inspiratie was het Noorderlicht en dat leidde tot een winters beeld. Het kleurenpalet is donker, met veel grijs, chocoladebruin, nachtblauw, donkergroen en zwart, met accenten in crème, okergeel, aubergine en donkerrood.

Opvallend zijn de geconstrueerde belijningen vanuit de moulagetechniek, die is toegepast voor jassen en jurken. Het accent ligt rond de hals en schouders, met bijzondere halslijnen, opvallende kragen, draperieën of halslinten. Het silhouet is lang met zowel slanke of juist wijde pantalons en rokken. Opvallend waren de hoofddeksels in keppelachtige vormen (zie foto), strak en clean in zwart en grijs, soms uitbundig uitgewerkt met veren en bont. Wordt dit dé nieuwe hoedentrend?

Klik hier voor de video