TOP

Wintertrends 2009/2010 op Who’s Next, Prêt-à-Porter en Première Classe

Voor de nieuwste wintertrends moest je het afgelopen weekend echt in Parijs zijn. Paris Expo werd afgehuurd door Who's Next en Prêt-à-Porter en de schoenen- en accessoirebeurs Première Classe.

Wie komende winter flink inzet op breisels zit goed. Er waren zelfs gebreide hoeden te zien. De brei- en haaktrend doet heel handmatig aan. Het Franse designerlabel Woolstreet haakt duimdikke kettingen met kingsize hangers en Sophie Dalla Rosa haakt medailles, troffeen en rosetten uit kleurig garen. Tussen de jonge ontwerpers is het tassenlabel Le Api Operaie met gebreide lurextassen in felle kleuren te vinden.

Schoenen worden wat grover met spekzolen, houten hakken en ergonomisch gevormde neuzen. Deze zolen zijn verdikt, soms tot plateauhoogte, terwijl de hakken zakken naar zo’n 6 centimeter.

Het jassenbeeld wordt rijker. Het glanst, is komende winter goed gevuld en vooral royaal gedetailleerd. Nieuw bij het Nederlandse vrouwenmodemerk Art zijn de laarzen van fijngeschubd zalm- en grover karperleer. Het jassenbeeld wordt rijker. Spoom dessineert ze ondermeer met retroprints. Creenstone heeft een opvallend kleurrijke uniformjas met tressen in de collectie. Bij C-Sense is het de grote dekenruit die opvalt. Het sieradenmerk Philippe Audibert is de blikvanger van de beurs. De schitterende armbanden zijn als brede ‘manchet’ te dragen.