TOP

Winnaars Mitex-Award bekend

Gerdy van Schot en Sophie Warnik hebben de Mitex- Award 2009 gewonnen. De winnaars kregen de prijs vrijdag uitgereikt door Harry Bijl, branchemanager Mode van Mitex. Behalve de prijs, krijgen de studenten ook een volledig verzorgde reis naar een Europese modestad, inclusief bezoek aan een modebeurs.

Elk semester wordt de Mitex-Award uitgereikt aan de beste TMO-afstudeerscriptie. De jury beoordeelde de scriptie van Gerdy en Sophie als innovatief en zeer bruikbaar voor de modebranche. Het beste werkstuk had als titel: ‘Sociale status en tribalisering, de ingrediënten voor een geslaagde toekomst’. Volgens de jury zou je met hun aanbevelingen zo een winkel voor zo’n tribe beginnen.  

Een korte uitleg van deze indrukwekkende titel: Tribalisering is het uiteenvallen van de samenleving in groepen. Deze groepen vallen niet zoals vroeger onder een subcultuur. Mensen horen nu bij verschillende tribes, terwijl een subcultuur een exclusieve groep is. Om hier meer over te weten te komen onderzochten Gerdy en Sophie de eigenschappen van drie tribes: moslims, homo-mannen en senioren. Per tribe beschreven zij de juiste marketingstrategie.

Andere genomineerden waren: Lieke Oude Wesselink & Tatiana de Bruin, Lotte Hof & Esmée Blaazer, Nikita Smits & Frauke Schönhals, Danielle Bouman & Saskia Stanko, Myrte Richardson & Nadia Remmerswaal enYvonne Kistemaker & Karin Hooimeijer.