TOP

Winnaars Han Nefkens Fashion Awards bekend

De winnaars van de Han Nefkens Fashion on the Edge Awards zijn bekend. Het is de derde keer dat de prijs voor modeontwerpers uitgereikt wordt.

De Han Nefkens Fashion on the Edge Awards kent zes winnaars. Naast de futuristische Nederlandse ontwerper Iris van Herpen hebben Craig Green (GB), Dolci & Kabana (AU), Olek (PL), Digest Design (CN) en LUCCO (PE) een award ontvangen. Voor de wedstrijd moesten de ontwerpers allemaal een werk maken dat vervolgens beoordeeld werd.

De prijs bestaat niet alleen uit een award. Ieder mogen zij een nieuw werk maken dat dit najaar in Museum Boijmans van Beuningen te zien is.

Initiatief
Han Nefkens Fashion on the Edge is een initiatief van schrijver en kunstverzamelaar Han Nefkens. Dit in samenwerking met mode-expert José Teunissen en het Rotterdamse Museum Boijmans van Beuningen. Het doel van de wedstrijd is om modetalenten die met kunst werken te ondersteunen.

Vakjury
De vakjury bestond uit mode-duo Viktor&Rolf, Vogue hoofdredacteur Karin Swerink, curator Vassilis Zidianakis en oprichters Han Nefkens en José Teunissen zelf.

Tentoonstelling
De nieuwe werken van de winnaars zijn in het najaar van 2014 te zien in de tentoonstelling ‘The Future of Fashion is Now’ in Museum Boijmans van Beuningen.