TOP

Winnaar H&M Design Award 2014

De winnaar van de vakprijs van de H&M Design Award 2014 is bekend. Een week eerder won de Nederlandse Henriëtte Tilanus al de publieksprijs.

Eddy Anemian, eindejaarsstudent aan La Cambre in Brussel, is de winnaar van de H&M Design Award 2014. Hij ontving 50.000 euro en de mogelijkheid om in het najaar van 2014 enkele ontwerpen uit zijn collectie te verkopen in geselecteerde H&M-winkels en online. Welke winkels dat zijn, is nog niet bekend.

Collectie
De 24-jarige Anemian heeft de prijs gewonnen met zijn vierdejaarscollectie: They Can Cut All The Flowers, They Cannot Keep Spring From Coming. De collectie is geïnspireerd op Tilda Swinton in de film I Am Love en de Franse schilder Ingres. Hij heeft veel gebruik gemaakt van bloemdessins.

Jury
“Alle juryleden waren onder de indruk van Eddy’s collectie vanwege de romantische uitstraling en het buitengewone vakmanschap van zijn werk, wat goed te zien is als je de kleding van dichtbij bekijken”, laat Ann-Sofie Johansson weten, hoofd creatief design bij H&M.

De jury bestond uit modeontwerper Erdem, actrice Michelle Dockery, stijlexpert Michelle Harper, Serena Hood, executive fashion editor van Vogue UK, Sara Maino, senior fashion editor van Vogue Italia, H&M’s creatief adviseur Margareta van den Bosch en Ann-Sofie Johansson.

H&M Design Award
Het is de derde keer dat de H&M Design Award wordt uitgereikt. De prijs is ter ondersteuning van jonge modetalenten bij de start van hun carrière. Dit jaar deden studenten van 32 designacademies mee om een van de acht finaleplaatsen te bemachtigen. Op deze manier wil H&M toekomstige generaties designers inspireren om mode verder te helpen ontwikkelen.