TOP

Winkelmedewerksters kledingzaak zetten overval in scène

Een onderzoek naar een gewapende overval op een kledingzaak in Arnhem heeft een verrassende uitkomst opgeleverd: twee medewerksters blijken dit in scène te hebben gezet. Ze zijn aangehouden door de politie.

Op vrijdagavond 29 juli werd de politie gealarmeerd. Er zou een overval hebben plaatsgevonden in een kledingwinkel aan de Ketelstraat in Arnhem. Dat meldt Politie.nl.

 

Bedreiging

 

Volgens de twee medewerksters – allebei 18 en woonachtig in Arnhem – zouden er vlak voor sluitingstijd twee mannen de winkel ingelopen zijn die het duo onder bedreiging van een mes geld afhandig hebben gemaakt. Vervolgens zouden ‘de overvallers’ er vandoor zijn gegaan.

 

Twijfels

 

Tijdens het onderzoek dat de recherche deed naar het voorval, rezen er twijfels over het verhaal van de dames. Ze worden er nu van verdacht het verhaal verzonnen te hebben en de buit in eigen zak te hebben gestoken. 

 

Het duo is aangehouden en zit inmiddels vast. Ze worden verdacht van verduistering van geld en het doen van een valse aangifte. Ook onderzoekt de politie of de kosten van het onderzoek op het tweetal kan worden verhaald.