TOP

Winkeliers ondersteunen 2e Nationale Wandelweek

Een groot aantal schoenwinkels in Nederland zet zich tijdens de 2e Nationale Wandelweek van 26 april tot en met 9 mei in voor de promotie van goed passend schoeisel.

De Nationale Wandelweek is een initiatief van de Nederlandse Wandelsport Bond (NWB) en Stichting Collectieve Promotie Passend Schoeisel (CPPS). Volgens deze organisaties is passend en goed schoeisel voor wandelaars een absolute must.

Henk van Delft van de CPPS: “Lopen op goed passend schoeisel voorkomt veel klachten, zeker op de lange afstanden die fervente wandelaars afleggen. Maar ook voor de kwetsbare kindervoeten is passend schoeisel essentieel. Het is dus logisch dat de NWB zich samen met de schoenwinkels en enkele gerenommeerde schoenenmerken hard maakt voor de Nationale Wandelweek.”

Voetmeting
Volgens de CPPS loopt zo’n 50 procent van de Nederlanders op niet passende schoenen. Ze kopen wel kwalitatief goede schoenen, maar voor het juiste comfort is meer nodig, vooral tijdens het wandelen. “Voor een passende schoen is een voetmeting in de lengte en in de breedte noodzakelijk. Ook het advies van de vakman over pasvorm is daarbij belangrijk. Daarnaast zijn er schoenen met extra teenruimte, verwisselbaar voetbed en ruimte om een eigen zooltje te plaatsen. Deze schoenen zijn verkrijgbaar bij de gespecialiseerde winkels”, zegt Henk van Delft.

Ook Rien Bosch van de NWB onderstreept het belang van goed materiaal. “Wij bieden mooie wandelingen, speciale tochten voor jong en oud en geven handleidingen om daar optimaal van te genieten. Juist schoeisel is daar een belangrijk onderdeel van.”

Gratis wandelpakket
Consumenten krijgen tijdens de 2e Nationale Wandelweek bij aanschaf van een paar schoenen van een aantal kwaliteitsmerken een gratis wandelpakket met een winkelwaarde van 41,50 euro (volwassenen) en 25,- euro (kinderen).  

De winkelformules van Podo Linéa, Foot Fit en PasMerk ondersteunen de actie samen met de fabrikanten Lowa en Meindl (volwassenen) en de fabrikanten van Twins, Trackstyle, Piedro, Ostrich en Pronto (kinderen).