TOP

Winkeliers ‘9 Straatjes’ verbonden door communicatieplatform

De startup Chainels heeft de winkeliers van De 9 Straatjes in Amsterdam met elkaar verbonden door een innovatief communicatieplatform.

De bijna 200 ondernemers van De 9 straatjes in Amsterdam zijn sinds kort aangesloten op een online community van de Delftse startup Chainels. Door dit platform, dat bestaat uit een app en een site, kunnen bedrijven makkelijk en snel met elkaar communiceren over alles wat belangrijk is voor het collectief: van een alert bij winkeldiefstal tot vacatures. “Je kunt het zien als een online ondernemersvereniging, maar dan zonder ellelange e-mails of vergaderingen”, zegt Willem Buijs van Chainels in een persbericht.

De 9 Straatjes
“We lijken van buiten misschien goed georganiseerd”, zegt Lony Scharenborg, de winkelstraatmanager van De 9 Straatjes: “Intern viel er nog veel te winnen.” De ondernemers van De 9 Straatjes hebben al vaker een soortgelijk concept geprobeerd met Dropbox en Facebook. “Voor intern gebruik allemaal vrij onhandig” zegt Scharenborg. Via de app en de site van Chainels kunnen de ondernemers nu eenvoudig de opinie over een onderwerp peilen en gericht nieuws verspreiden.

De ondernemers in een community bepalen namelijk zelf wie toegang heeft tot de groep. Buijs: “Soms is informatie alleen van belang voor een deel van de groep, of een bepaalde sector. Dan hoef je anderen niet te vervelen met onnodige informatie.” Chainels is het eerste online communicatieplatform dat groepen ondernemers in een bepaald gebied verbindt.

Binnen twee uur gebouwd

Inmiddels maken ruim 2000 bedrijven, variërend van hippe winkelgebieden tot techparken, gebruik van de dienst. “Chainels biedt een oplossing die minimale inspanning vergt en de maximale output van een groep oplevert”, zegt Buijs. “Wij bouwen bovendien binnen twee uur een community voor je.”

Over Chainels

Chainels is in 2013 opgericht door oud TU Delft studenten Erwin Buckers, Willem Buijs, Sander Verseput en Vincent Koeman. Het bedrijf is ontstaan uit de behoefte om informatiestromen in bedrijfscollectieven beter te ondersteunen en de kracht van samenwerken te maximaliseren. Chainels is onderdeel van bedrijfsincubator YES!Delft.