TOP

Winkelier zet lingeriedieven op Youtube

De eigenaar van Silk Lingerie in Oostvoorne heeft camerabeelden van een diefstal op Youtube gezet.

Op vrijdag 23 mei 2014 hebben drie vrouwelijke dieven voor 2000 euro aan artikelen gestolen bij Silk Lingerie in Oostvoorne. Eigenaar Janine Noort heeft de camerabeelden op Youtube en Facebook geplaatst. Ze looft een beloning uit voor de gouden tip die leidt tot aanhouding van de dieven.

Camerabeelden
In het filmpje is te zien hoe de dieven te werk gaan. Twee vrouwen bekijken de artikelen die buiten aan een kledingrek hangen, terwijl de andere naar binnengaat ter afleiding. “Ze staat het gewoon in haar tas te zien!”, zegt Noort in de video. In totaal hebben de gestolen goederen een waarde van 2000 euro. “Dit is al de vierde keer in twee weken tijd, ik ben het spuugzat”, zegt Noort tegen het AD.

Veel alerter
De eigenaar had niks door toen de vrouwen de diefstal pleegden. “Ze hebben de spullen zo van de hangers getrokken en in een grote tas gegooid, zowel binnen als buiten. Dit lijken heel ervaren dieven”, zegt Noort. “Het was op dat moment nogal druk in de winkel. Ze gedroegen zich ook niet verdacht, dus het is ons niet opgevallen. Maar ik weet nu wel beter, ik moet veel alerter zijn.”

Gouden tip
Noort looft een beloning uit van 250 euro voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de drie vrouwelijke dieven. Inmiddels heeft de eigenaar al veel reacties ontvangen op de oproep, de gouden tip zat daar echter nog niet bij. “Maar gezien het aantal reacties moet er een bruikbare tussen zitten. Ik hoop dat de politie de dames snel kan aanhouden. Mochten ze hier ooit weer een voet over de drempel zetten, dan komen ze niet weg. Dan sluit ik ze op, haha”, zegt Noort.

Bekijk hieronder de camerabeelden van Silk Lingerie in Oostvoorne.