TOP

Winkelier sluit deuren door hysterische koopjesjagers [video]

De eigenaar van Epic Store Breda heeft vorige week zaterdag zijn winkel noodgedwongen moeten sluiten. Dringende koopjesjagers zorgden voor chaos tijdens een outletverkoop van de sneakerstore.

Honderden koopjesjagers waren om 6 uur ’s morgens al aanwezig bij de sneakerstore aan de Tolbrugstraat in Breda, meldt Omroep Brabant. Door de drukte kreeg Ted van Elbik, eigenaar van  Epic Store , geen kans meer om dranghekken te plaatsen.  “Ik had dranghekken gehuurd, maar die mocht ik pas ‘s morgens om zes uur neerzetten, anders zou het horecapubliek er ‘s nachts mee aan de haal kunnen gaan,” vertelt hij aan Omroep Brabant. “Maar toen ik ‘s morgens vroeg aankwam stonden er al heel veel mensen. Ze wilden simpelweg niet aan de kant gaan.”

Van Elbik besloot de winkel een uur eerder te openen om de drukte in goede banen te leiden. Hij liet de klanten in groepjes van 25 naar binnen, deze mochten een kwartier winkelen en moesten daarna weer naar buiten.  Om acht uur moest hij de winkel noodgedwongen sluiten.

“Ik heb besloten om eerder open te gaan, maar om acht uur werd het zo druk dat ik zelf de politie heb gebeld. Zelfs met hulp van agenten en een politiebus konden we de dranghekken niet neerzetten”, zegt Ted van Elbik tegen Omroep Brabant. “Ik heb ze nog gewaarschuwd dat de boel dicht moest als ze niet een stapje naar achter gingen, maar iedereen bleef staan. Toen zat er nog maar één ding op. De veiligheid gaat boven de omzet.”      

Outletverkoop
Het was de derde keer dat de sneakerstore deze outletverkoop organiseerde. Sneaker modellen van een jaar oud  zijn afgeprijsd van 140 euro naar 30, T-shirts gaan weg voor vijf euro, jassen en sweaters zijn 30 euro en petjes tien euro. “Het gaat om een restvoorraad, om stuntprijzen,” zegt Van Elbik in een interview met BN de Stem.  “Maar voor mij is dit een prima manier om van zo’n partij af te komen.” 

Bekijk hieronder een filmpje van de chaos bij de sneakerwinkel: