TOP

Winkelen kost drie jaar van leven vrouw

Vrouwen zijn dol op shoppen, dat is bekend. Britten hebben nu onderzocht hoeveel tijd ze aan winkelen in hun leven besteden en het blijkt dat winkelen maar liefst drie jaar van het leven van een vrouw in beslag neemt.

Het onderzoek werd onder 2000 Britse vrouwen gehouden. Een woordvoerder van de Britse organisatie OnePoll zegt op de website van het tijdschrift Vrouw dat veel mannen denken dat vrouwen alleen voor zichzelf kleding kopen. Niets is minder waar. “Ze gaan juist voor het hele gezin winkelen en dat is heel hard werken”, aldus de woordvoerder.

Vrouwen shoppen niet alleen een nieuwe outfit, maar ook het doen van boodschappen voor andere gezinsleden maken deel uit van die drie jaar. Elk jaar besteedt een vrouw bijna even veel tijd aan het doen van boodschappen als het kopen van nieuwe kleding.

Een vrouw gaat er gemiddeld 90 keer per jaar op uit om producten voor het uiterlijk aan te schaffen. Daarvan gaan vrouwen jaarlijks 30 keer kleren kopen. Voor schoenen gaan ze er 15 keer op uit, 18 keer voor accessoires en 27 keer voor verzorgingsproducten. Naar de supermarkt gaat een vrouw gemiddeld zo’n 84 keer per jaar.