TOP

Winkeldieven onderscheppen Wehkamp-pakketjes

Wehkamp is slachtoffer geworden van frauduleuze praktijken. Winkeldieven onderscheppen postpakketjes van de retailer en laten anderen met de rekening zitten.

Steeds vaker worden pakketjes van de retailer door winkeldieven onderschept. Vervolgens bezorgen de oplichters het pakket bij mensen thuis. Die tekenen voor ontvangst, in de veronderstelling dat een huisgenoot of buurman een online bestelling heeft gedaan. Even later komt een oplichter het pakket weer ophalen, omdat het verkeerd bezorgd zou zijn. De gedupeerde blijft echter achter met de rekening, omdat hij voor ontvangst getekend heeft.

Rekeningen van 900 euro

Een vrouw uit het Gelderse Kekerdom werd vorige week geconfronteerd met deze nieuwe vorm van oplichting. In het bij haar bezorgde Wehkamp-pakket zat een rekening van meer dan 900 euro. De vrouw rook onraad omdat niemand in haar gezin voor dat bedrag aan kinderschoenen zou bestellen. Ze lichtte de politie in en zette een waarschuwing op Facebook.

Al acht maanden actief

Ook in Pijnacker zijn de oplichters actief geweest. Al in februari dit jaar waarschuwde de politie van het dorp dat er Wehkamp-pakketjes werden bezorgd bij adressen met een andere naam dan die van de bewoners. De politie adviseerde het pakje niet mee te geven en direct na ontvangst de politie te bellen, zodat actie kan worden ondernomen tegen de oplichters.